You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cemaatle Namaz Hakkında

Cemaatle Namaz Hakkında

Üye
Cemaatle Namaz Hakkında
Cemaatle namaz,faziletli ve emrolunan bir şey.Ama bazı sıkıntılar var.Sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama,sanki çok hızlı kılınıyor.

Örneğin cuma namazının 2 rekat farzı,imamla birlikte gayet normal hızda kılınıyor,fatiha ve zammı sureler hakkını vererek okunuyor.

Ama diğer vakit namazlarda hele ki sünnetlerde yeticeşeceğim diye hele azıcık geç tekbir alıp başlamışsan hab hub pat küt diye okuyup geçiyoruz.

Bu ne hız,atlı mı kovalıyor?Yetişeceğim diye hızlı kılmaya çalışırken,selamımı verdikten sonra bakıyorum ki daha da erken bitirenler olmuş.Tamam namaz kılarken bile fazla uzatmamak,zamanı israf etmemek lazım ama televizyona yada boş işlere o kadar zaman harcarken namazın hakkını da tam versek.

Evde kıldığım zaman daha tadını alarak,secde ve rukuları ağır yaparak,duaları ağırdan okuyarak kılmak daha çok hoşuma gidiyor.Ha yine de camiye gidiyorum ama şöyle biraz ağır kılınsa daha iyi olmaz mı?

Aceba bir ben miyim bu sorunu yaşayan?
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Cemaatle Namaz Hakkında
Bu hususta bir nükte aklıma geldi:

Çok hızlı namaz kıldıran bir hoca efendi arkadaki cemaati kan ter içinde bırakıp namaza devam ederken, camiden içeri geç kalmış biri girer. O sırada yanında bulunan adama: "Çok kıldınız mı? Yetişebilir miyim?" diye sorar.
Kan ter içindeki adam yeni gelene şöyle der: "Biz içindeyken yetişemiyoruz, sen dışarıdan nasıl yetişeceksin?"
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Cemaatle Namaz Hakkında
bence de imam uyarılmalı .. insanları cemaate teşvik ederken kaçırmamak gerekli..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.