You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

cehennem ebedimi gercekten???

Cezalı Üye
Cehennem gecicimidir kafirler veya sirk kosanlarda cennete gidecekmi ya da Allah herkesi cennetemi alacak ya da ONLARı yok mu edecek?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: cehennem ebedimi gercekten???
Müslüman olmayan hiç kimse Cennete giremeyecek.
Cehennem ebedidir, Müslüman olmayanlar oradan ebediyen çıkamayacak.
Müslüman olup ta cehenneme girenleri, Allah Teala eğer affederse ve dilerse cehennemden çıkaracak ve Cennete koyacak.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cennet sadece mümin ölenler için cehennem ise günahkar müslümanların geçici kalabileceği ,kafirlerin(müşriklerde kafir)ise hiç çıkmayacakları ebediyyen kalıcakları yer.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bildiklerimiz ,

cennetin cehennemden daha büyük olduğu.
evet,genel olarak hiç müslüman olmadan vefat etmiş olanların cennete giremeyecekleri (fakat bazı istisnaların var olabileceği (örneğin Ebu Talib (r.a.) nın durumu gibi (burada r.a. kullanımı ne derece doğru oldu ona da emin olamadım))
arada bir de araf denilen bir yerin var olduğu.

vs.

ben istisnaların sayısının da fazla olabileceğinden ve gerçekte cehennem denen yerin çok da büyük bir yer olmadığı kanısndayım. yinede korkutucu ve havale ile zikredilen bu yerin islam dinine göre bir realite olduğu muhakkak
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@Blue senin kanının ne olduğunun hiçbir önemi yok. İslam'ın bu hususta buyurduğu nedir tek önemli olanda budur.
Burada fikir yürütmüyoruz birisi bir soru sormuş, konu hakkında İslam'ın cevabını istiyor, bizim kanımızı-zannımızı değil.
Belli ki soruyu soran kardeşim İslam hakkında pek bir şey bilmiyor ve öğrenmek istiyor.
Eğer sen İslam'ın hükmü yanında kendi zan ve kanaatlerini de ekleyip söylersen kardeşimin kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapmamış olursun.

Değindiğin bir konu daha var ona da açıklık getirmek lazım, Müslüman olmamış ama İslam'ı hiç duymamış, kendisine İslam hakkında hiç bir bilgi ulaşmamış yada ulaşmış fakat yanlış ulaşmış kimselerin durumu da insani durumlarına bağlı olarak karşılık bulacaktır. Yani eğer insani yönden iyi birer kimseler iseler bunun karşılığını alacaklar.

Allah Teala sonsuz adalet sahibidir bir zerre iyi yada kötülüğün hesabını muhakkak yapacaktır.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-04-2019, Saat:08:02 PM, Düzenleyen: blue.
Yönetici
@blue, Allah lafzını yazarken ilk harfini büyük yazmalısın. Lütfen bunu bir daha tekrar etme.
İnsana verilen ihtiyar iyi ile kötüyü seçmek ve ayrıca hatta aslında iyi ile en iyiyi, kötü ile en kötüyü ayırt edebilmek ihtiyarıdır.
Buradaki soruda bir tercih hakkımız yok.
Sorular çok açık;

1-Cehennem geçici mi?
2-Müslüman olmayanlar Cennete girecek mi?
3-Allah bütün insanları en sonunda Cennete mi alacak.
4-Yoksa en sonunda insanlar yok mu olacak?

Bu sorular tefekkür ederek, fikir yürüterek cevapları bulunabilecek şeyler değil.
Her hangi bir kişi kendi düşüncesini bu sorulara cevap olarak veremez. Çünkü soruların muhatabı Müslümanlar yada insanlar değil İslamdır. Cevabı İslam vermelidir. Kardeşimiz İslam'ın hükmünü soruyor, bizim fikrimizi değil.

Soruya İslam'ın cevabı verilmelidir. Yok ben kendi fikrimi söyleyeceğim dersen o zaman Allah'ın hükmünü benimsememiş ve ondan daha iyi fikirlere sahipmiş gibi davranmış olursun. Çünkü sorunun cevabı bir hükmü bildirir. Bir düşünce eseri değildir. Üstüne üstlük bir de bunlar itikadi konulardır ki, benim fikrime göre Cennet şöyle Cehennem şöyle demek Müslümanın imanını yok eder.

En başta yazdığın "dinde zorlama yoktur, insanlar bu dünyada özgürce yaşayabilirler" demişsin. Bunun konumuzla hiçbir alakası yok ama burada da bir şeyler söylemek isterim

Dinde yani İslam'da zorlama yoktur evet ama bu zorlama Müslüman olmayanlar içindir. Müslümanlar üzerinde İslam'ın zorlayıcı ve bağlayıcılığı varır. Söz gelimi bir Müslüman namaz kılmıyorsa İslam devleti ona namaz kılmayı ve hikmetlerini öğretmekle birlikte eğer yine de o ibadeti yerine getirmezse ceza vermekle yükümlüdür(sorumludur, zorunludur).

Son olarak şunu da söylemek isterim, bir soruya cevap verirken soruyu soranı da tahlil etmek gerekir. Sorudan belli olduğuna göre yukarıda da dediğim gibi "Belli ki soruyu soran kardeşim İslam hakkında pek bir şey bilmiyor ve öğrenmek istiyor." o halde onun seviyesine uygun cevap verilmeli. Cevabın içerisine kendi düşüncelerimizi katarsak kardeşimizin kafasını karıştırabiliriz ki bu bence seninde istemeyeceğin bir şeydir.

Bu konu dışında, düşünmek ve fikir yürütmek gerektiğini de yazmışsın. Evet Tefekkür farz olduğuna göre tabi ki düşüneceğiz ve kendimize ait fikirlerimiz olacak. Fakat İslam'ın açık hüküm ve ayetlerinin aksini söyleyen fikirlerimiz olmamalı.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
belli konularda dedikleriniz geçerlidir ,ama hepsinde değil,araştırmak lazımdır ben onu söyledim.
evet kimsenin kafasını karıştırmaya sebep olmak istemem tabi...

ancak bildiğim bir gerçek varsa bu bir cemiyetin bildiğinden farklı dahi olsa ve yalnız dahi olsam bunu söyleyebilirim söylemeliyim veya söylemişimdir...

neyse bence hatalarınız var. yinede ben yazılı ve gerçek (bir) kanıt-(lar) sunmaya hazırlandığımdan açıkçası şimdilik tekrar sessiz moda geçmek isterim.

saygılarımla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
''Mavi'' arkadaş rengini bilmiyorum paylaşımlarınada bakmıcam sadece bu yorumlarında işi sulandırma çabanı görüyorum, üstelik en ufak bir ilmin de yok bu zaten kullandığın ifadelerden net anlaşılıyor sana bana göre yada bir teoriye göre bir islam anlayışı yok islamda herşey net belli ayetlerle sabit. Nedir bu dini muallak kapalı net olmuyan bir şekilde takdim edip sanki bukonularda herkesin farklı bir bakış açısı olabilir islam bir sınır çizmemiştir der gibi yorumların arkadaş? islam kafirlerden değil münafıklardan çekiyor ya net olun ne varsa dilinizin altında söyleyin yada susun Allah için kafa karıştırmaktan başka bir derdiniz islami bir kaygınız yok boşsunuz son net ifademle!
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.