You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çamlıca'ya altın kubbeli cami önerisi

Kıdemli Üye
28 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Büyük Çamlıca Tepesi Camii’nin kubbesi altın. Habertürk Gazetesi'nin haberine göre projenin detaylarını anlatan Prof. Alp, "Kudüs’ teki Kubbet-üs Sahra‘yı anımsatan ‘Altın Kubbeli Cami’ inşa edilirse İstanbul üzerinde gece ve gündüz ışıldayacaktır.’’ dediç

Çalışmanın, Çamlıca Camii Proje Yarışması’nda 1. Mansion derecesi aldığını hatırlatan Prof. Alp, “Yarışma genel teamüllere uymayacak şekilde gerçekleşti. Önümüzde çok kısa bir süre vardı ve proje yarışmaya tamamı bitmeden gönderilmişti. Yarışmadan sonra da proje üzerinde 4 ay çalıştım ve nihayet tamamladım. Proje hayata geçsin ya da geçmesin ben bu eseri diğerleri gibi İstanbul’a ve Türkiye’ye armağan ediyorum” dedi.

GECE GÜNDÜZ IŞILDAYACAK

Prof. Alp, Kuran ayetlerinin yazımıyla oluşan altın kürenin dünyayı simgelediğini, küreyi çevreleyen Kuran ayetleriyle de İslam’ın dünyayı nasıl sardığının anlatıldığını vurguladı.

Prof. Alp, “Diktörtgen plana oturan cami işlevsel mekânlara ayrılan üç seviye ile, otopark, sığınak ve teknik mekânlara ayrılan alt iki seviyeden oluşuyor. Kademeler halinde zemine inen kemerli teraslar yapıya anıtsal bir görüntü ve görkem katıyor. Hedeflenen mesaj İslam din ve kültürünün yükselişidir. Bu mimari özellik ile caminin tüm İstanbul’dan 360 derece algılanması sağlandı’’ diye konuştu.

Prof. Alp, projenin detaylarını ise şöyle anlattı: ‘’Dünyayı simgeleyen ana küre, minare ve kademeli kemerler şelalesi renk değiştirebilen led teknolojisiyle aydınlatılacak. Mevcut TRT anteninin kaldırılmasını; çevrenin çam ağaçları ve seyir terasları ile bezenmesini öneriyoruz. Kudüs’ teki Kubbet-üs Sahra‘yı anımsatan ‘Altın Kubbeli Cami’ inşa edilirse İstanbul üzerinde gece ve gündüz ışıldayacaktır.’’

Bilindiği gibi proje yarışması sonucunda, Çamlıca’ya Osmanlı tarzı bir cami yapılması kesinleşmişti.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Çamlıca'ya altın kubbeli cami önerisi
İnsanların , israflarını dine alet etmelerine anlam veremiyorum , ben normal camilerin bile minareli ve gereksiz iç yapısına karşıyım , binlerce cami var ve hepsinin çeşit çeşit minaresi var , binlerce de evi olmayan insan var , bu minareler o camiye masraf yapılmayıpta , o masrafın yerine sığınma evleri yapılsa yada evsiz insanlara ev yapılsaydı asıl o zaman gerçek islam yaşanmış olurdu ; yüksek minareler , altın kubbeler , küreler yapıp israf yaparak , görkemli , ihtişamlı ibadet yerleri yaparak sadece insanlar kendi kendilerini tatmin ediyorlar , din adına hiç bir şey yapmış olmuyorlar . Din ; evsizlere barınma imkanı tanımak , işsizlere iş vermek , fakirlere yardım etmektir ; din , altın kubbeler , minareler yapıpta hava atmak değildir , kilolarca altın masrafı ile binlerce insan işsizlikten kurtulur , binlerce aç insan doyar , ben altın kubbenin altında çorabı delik müslümanların namaz kılmasından , bu israftan dolayı utanırım .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-03-2013, Saat:11:47 PM, Düzenleyen: e2828.
General
bu yapılan haramdır, zulümdür. Rasulullah ın sünnetinde de açıkça yasaklanmıştır:

CAMİ VE MESCİDLERİN SÜSLENMESİ
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

“ … Enes bin Malik r.a şöyle dedi : “ Rasulullah s.a.v şöyle buyurdu : İnsanlar mescidleri süslemedikçe kıyamet kopmaz. “

Ahmed : 3 / 134 – Sahihu’l Cami’ : 6 / 174 – Hadis no : 7298 … Albani “ sahih “ der.

“ … Enes bin Malik r.a şöyle dedi : “ Rasulullah s.a.v şöyle buyurdu : İnsanların cami inşa ederek övünmeleri kıyamet alametlerindendir. ”
Ebu Davud : 449 - İbni Mace : 739 – İbni Huzeyme : 2 / 282 – hadis no : 1322 - 1323

Enes r.a diyor ki : İnsanlar Cami yapmakta birbirlerine övünürler sonra da azı müstesna oraları ibadet ve ilimle mamur etmezler.

İbni Abbas r.a diyor ki : Sizler, Yahudi ve Hristiyanların mabetlerini süsledikleri gibi camileri süsleyeceksiniz.

Ebu Said El–Hudri r.a diyor ki : Nebi s.a.v’in mescidinin tavanı hurma dallarından idi.

Ömer bin Hattab r.a Rasulullah s.a.v’in mescidini genişletirken ustaya : İnsanları yağmurdan koru ! Sakın sarılı kırmızılı boyayıp insanları fitneye düşürme, dedi.”

Buhari : salat : 1 / 539 – 540 – Fethu’l Bari

“ … Ebu’ Derda r.a şöyle der : Mescidlerinizi ve Kur’an yazılarını süslerseniz yok olur gidersiniz. “

Sahihu’l Camiu’s Sağir : 1/220 – Hadis no : 599 … Silsiletü’s Sahiha : 1351.n - Albani “ hasen “ der.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
katiliyorum biİm dinimizde gosteris satafat ve luks yoktur
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.