Bu yazı altında canımı sıkan ve bilhassa kanıma dokunan meselelere temas etmek istiyorum izninizle..
Bildiginiz üzre toplum zorlu ve maneviyattan yontulma sürecinden geçirildi , Allah diyenler asıldı , Hocalar kurşuna dizildi kuran kursları kapatıldı vesaire vesaire sayın sayabildiginiz kadar iç karartıcı geçmişi..
Bu süreçte geçen alim halkımız 50 yıl gibi bir süre içerisinde cahil hale getirildi ve ilmi bilgileri marul yıkanır bigi beyinlerinden yıkandı gitti...
Netice itibari ile günümüzde çocuklarının islami terbiye ve din'i vazifelerden bihaber olmasını istemeyen iyi niyetli ailelerimiz yaz mevsiminde kuran kurslarının yolunu tutar oldu.(Biriside benim)
Din'i öğrenmek adına (!) Yediğimiz dayakları unutamıyorum.Peygamber hangi sahabenin kafasına vura vura tabanlarını şişire şişire öğretti islami anlamış değilim hani.
Nasıl bir islam anlayışı ve inancı içerisindeyse; hoca müsveddesi zat aforizmalarımı azdırırcasına elinden düşürmedigi sopasıyla tabanlarımızı fit eder , ailelerimiz gelincede dayagın islami yaşam tarzını öğrenme açısından önemine değinir , zaaaten cahil olan ana baba hoca efendinin bu lütfu keremi karşısında bir kere daha hayran olarak kalbi kırık ayakları şişik çocugunu sürüye sürüye eve götürürdü...
Ve bu gün hala bu eğitim anlayışı çok yerde devam etmektedir...
Bakın bir imam hatip forumu içerisinde , yarın birgün hoca olacak insanlar içerisinde hoca kesimini kötülemek istemiyorum elbette istisnalarımız bol bol mevcut.Lakin buna paralel istisnalarımızda mevcut.İşte biz buna karşıyız.
Cahil hoca kavramına karşıyız.
Zorbalıkla din eğitimine karşıyız.
Allah c.c. rasulu efendimiz , çocukları kucagına alır onlarla oynar onlardan dua ister güzellikle öğretirdi. Bu direktifte hocalar olabilmeniz temennisi ile kardeşlik..
Vesselam
NeyzeN