You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çağımızın En Büyük Fitnesi Kur'an Müslümanlığı Sloganıdır

Çağımızın En Büyük Fitnesi Kur'an Müslümanlığı Sloganıdır

Cezalı Üye
RE: Çağımızın En Büyük Fitnesi Kur'an Müslümanlığı Sloganıdır
kuranı hz muhammed açıklıyor tamam , hadis veriyoz hemde apaçık hadisi veriyoz , aslında öyle demiyor diyorsunuz , bununda tuhaflık olduğu ortada . hz muhamed açıklıyorsa hadisi verince neden kabul etmiyorsunuz . hadis kuranı açıklıyor deyip , hadis verince hadisi kabul etmemekte bir anomali bence .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-06-2014, Saat:04:29 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Hadislerde de Müteşabihler vardır.Mecazi manalar vardır.Bu Hz.Muhammed sav'e verilmiş bir özelliktir.

Bunun kendisine verildiğini zaten Peygamberimiz bir hadisinde söylüyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
cariye Allah gökte diyor , hz muhammed de ona mümine diyor , bunun neresi müteşabih ? işinize gelmeyen , aklınıza yatmayan şeye müteşabih deyince müteşabihmi olmuş oluyor yani , buda ayet ve hadis red etmenin başka yolu bence , bir tane hadis ver ozaman ALlah gökte diyen kafirdir diye tek hadis yaz hadi , yaz görelim .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
yaz bakalım ayeti ;
hem hadiste ALLAH GÖKTE DİYENE KAFİR BİLE DEMİYOR HATTA MÜMİN DİYOR .
bana diyorsun fakat şeytan bence sizi aldatmış , farkıdanda değilsiniz , hadisi red etme diyonuz hadiste yazana inanmıyorsunuz , ee hz muhamed neden kafir demedi ozaman , Allah gökte diyeni onayladı , kuranı hz muhamed açıklamışsa bir tane hadis verki ALLAH gökte diyen kafirdir desin o hadiste . hani hz muhammed açıklardı kuranı , işine gelince o açıklar deyip , işine gelmeyince hadisi red etmek döneklik değilmi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-06-2014, Saat:04:38 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Öyle hazırcı olmak yok , Kuran okuyup bulucaksın.Sana kolay bilgi yok.Cahil arayıp kendi bulucak.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-06-2014, Saat:04:37 PM, Düzenleyen: Ahmed1.
Cezalı Üye
ben delillerimi sıraladım ; ben Allah göktedir diye bişey demiyorum zaten , o tür şeyler hakkında yorum bile yapmam , Allah bilir der geçerim ; fakat sen bir şeyler iddia ettin ve kendi söyledikerinle çeliştin , ben ayet ve hadisten başka bişey yazmadım , sen ise bir tane ayet ve hadis yazmadın , sürekli kişisel yorum getirdin , kelime ekledin , hadisi örttün , olan hadise yok öyle değil dedin , benden bu kadar , burda anlatmak istediğim kendi inandığınıza bile tam inanmadığınızdır , işine gelene inanıp , işine gelmeyince mantığına ters gelince olanı red etmenizdir , müslümanların çoğu bu tür bir inanç içinde yok oluyorlar , işlerine gelene inandıkları için , işlerine geleni red ettikleri için , birbirlerine düşman olarak birbirlerini parçalıyorlar , ben sadece sizi uyardım ,

selam .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-06-2014, Saat:04:43 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Ben delil getirdim.Sen kör olduğun için göremiyorsun.İmam Nevevi,İbn Aşur,İmam Razi,İbn Hacer gibi Alimleri karşına alıyorsun beni değil.Hepsinden naklettim o sözleri...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-06-2014, Saat:04:43 PM, Düzenleyen: Ahmed1.
Profesör
nıhat hoca;
-madem 10 bini bulmuyor hadıs kıtaplarında nıye 100 bınlerce hadıs ıle dolu? yazanın sucu yok da 1 mılyon hadıs var dıyen mı suclu.
bır kere de okuyun de be adam,kuran okuyun de!!!

konusmus olmak ıcın konusuyor.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.