You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

..Edep Ya Hu..
..Büyük Cihad..

Allâh Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in iştirâk ettiği son sefer olan Tebük, meşakkat dolu, zorlu bir seferdi. İslâm ordusu bin kilometre gitmiş ve dönmüştü. Medîne’ye yaklaşırlarken âdeta şekilleri değişmişti. Derileri kemiklerine yapışmış, saç-sakal birbirine girmişti. Hâl böyleyken Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- onlara:

“–Şimdi küçük cihâddan büyük cihâda dönüyoruz!” buyurdular. Ashâb hayretler içinde:

“–Yâ Rasûlallâh! Hâlimiz meydanda! Bundan daha büyük cihâd var mı?” dediklerinde Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:

“–Şimdi büyük cihâda (nefs cihâdına) dönüyoruz!” buyurdular. (Süyûtî, II, 73)

Nefs cihâdı, kalbî eğitim ve mânevî terbiyedir. Gâye, ahlâkı yüceltmek ve insanı mânen olgunlaştırarak “insân-ı kâmil” hâline getirmektir. Bunun yolu da ilâhî hakîkatlerle yoğrulmuş bir akıl, îman ve güzel ahlâk ile tezyîn edilmiş bir kalb, Kur’ân ve sünnetin rûhâniyetiyle taçlanmış hâl ve davranışlarla “tevhîdin mîrâcına yükselerek” kemâle ermektir.

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..
RE: ..Büyük Cihad..

...Arastırmıs olacagım inş..

..ama söyle bi baktıgınızda insanların en buyuk savası nefsleryle olan savası degıl mi..
..nefs i celbeden bir sürü seylerın ortasında yasıyoruz..
.. bence insanın kendine her acıdan dur diyebilmesi buyuk bir cıhad..

arastrdıktan sonra tekrar cvplamıs olurum ıns..
ama ben hep böyle okudum.. kaynagını söylemıs olurum ıns..
ALLah razı olsun..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Âmin..Kuran ve sünnet nassların bakarsak Allah'ın katında en faziletli gördüğü amellerden biri de Allah yolunda cihattır..
Şuan biz her ne kadar bu ortamlarda gücümüzün yettiği kadar birşeyler yapsakta asla Allah yolunda canını veren kimselerle bir olamayız.
Ben nefsimle cihad ediyorum bu büyük cihad,adam da cephede her an öldürülme tehlikesinde,canını ortaya koyacak ve bu küçük cihad olacak? Allah dan korkalım..

"Hacca gelenlere su vermeyi, Mescid-i Haram’ı onarmayı, Allah'a ve
ahiret gününe iman edip, Allah yolunda cihad eden ile bir mi tuttunuz? Allah katında bunlar bir
değildirler. Allah zulmeden bir milleti doğru yola eriştirmez. İman eden, hicret eden ve Allah
yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad eden kimselere Allah katında en büyük dereceler vardır. İşte
kurtulanlar onlardır. Rableri onlara katından bir rahmet, hoşnutluk ve içinde tükenmez nimetler
bulunan cennetleri müjdeler. Şüphesiz büyük ecir Allah katındadır." (Tevbe 19-22)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-11-2013, Saat:05:15 PM, Düzenleyen: Haifa As-Sudani.
هل أنا حقاً أنا ؟
Kur'an'a göre -yapılan en büyük Cihad- Kur'an ile yapılan cihaddır. ''ve cahidhum bihi cihaden kebira'' bu da sürekli gözden kaçırılan ayetlerden bir tanesi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yerinde ve zamanında doğru hareketi yapmak lazım. ülken fiili silahlı işgal altındayken "nefsimiz ile cihad ediyoruz, hadi dostlar dua edelim" dersen Abdullah Azzam ın tarifiyle o duan namazın sana lanet eder. İşin dengeden kaçan bi tarafı bu olduğu gibi, diğer tarafı da tüm cihadı silahlı eylem olarak anlayıp silahlar sustuğunda yapacak şeyi olmama durumuna düşmektir inşallah her konuda olmamız gerektiği gibi bunda da ortayı bulacağız.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.