You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bunları yapan kafir midir?

Bunları yapan kafir midir?

Yönetici
RE: Bunları yapan kafir midir?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ehli sünnet alimlere göre:

İslam şeriatı ayrıdır; İran’da Şiilerin, Suud’da Vahhabilerin tatbikatı ayrıdır.

Şeriatın en mükemmel uygulaması, Hz. Peygamber efendimiz ve ilk halifeler dönemidir.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
İran hakkında uzun uzun yazmak istemiyorum; uygulamada Kur'an ve sahih sünnete
göre ne yanlışlıklar yaptıkları, bu husustaki tartışmalar hakkında kolayca bilgi edinilebilir, açıkçası çok bu konuya girmek istemiyorum,
kısaca aşağıdaki cümleler söylenebilir:

-Kendi mezhep ve yorumlarını gerçek dinin önünde tutmaları: Bir insan Şii değilse, adeta hiçbir şey değildir.

-Bazı sahabeye olan aşikar düşmanlıkları: Hz. Ayşe, Hz.Ebubekir, Hz. Ömer gibi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ben de şiileri anlattığınız gibi biliyordum. Ali Şeriati'yi bilirsiniz İranlı düşünür Şii dir. "Dine Karşı Din" adlı bir eseri var okumanızı tavsiye ederim. Şia yı sevenlere destek çıkanlara da, sevmeyen ve yerenlere de "Hangi Şia" diye sormaktadır. Yani hangi Şiayı konuşuyoruz-konuşacağız demektedir. Çünkü birden fazla şia var diyor.

Misal; Yüzünü ve elbiselerini türbe duvarlarına sürterek ibadet ettiğini zanneden Şia mı(şiada buna ve benzeri şeylere çok rastlanır-bizde de yok mu)? Tevhid'i ön plana alan hz. Hüseyin'i rehber edinmiş şia mı?

Biliyor musunuz onlar da bizim hz Ali ve Hz.Hüseyin'e düşmanlık beslediğimizi sanıyorlar.

Bir şii molla'nın İslam daveti yaparken küçük bir anısı vardı okumuştum çok ilgimi çekmişti. Bence biz birbirimizi yanlış tanıyoruz. Şimdi araştıracağım bu mollanın anısını bulabilirsem buraya eklerim.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2015, Saat:04:06 PM, Düzenleyen: Zehan.
Forumcu
Tamam Allah' ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirdir ama oy kullananların filan kafir oldukları sonucuna nasıl ulaşmışlar. Paylaştığınız ikinci ayetten bu sonuç mu çıkıyor ki.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.