You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu Olayın Doğruluğu Nedir?

Acemi Üye
- Ebu Sait el-Hudri kendisinin bizzat katıldığı bir olayı şöyle anlatıyor:
"Ben de Muhammed’le birlikle Beni Mustalık baskınında vardım. Bu baskında ele geçirdiğimiz kadınlarla (o çölde) ilişkide bulunurken, hamile kalmasınlar diye münasebet esnasında spermimizi kadının rahmine değil de dışarı boşaltırdık. Yaptığımız bu işin dine uygun olup olmadığını Muhammed'den sorduğumuzda kendisi, 'Evet bir sakıncası yoktur; böyle bir yönteme başvurabilirsiniz' diye yanıt verdi."

Bu olayın doğruluğu nedir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Bu Olayın Doğruluğu Nedir?
anlatıldığı şekilde bahsi geçen olaya, ben zerre kadar inanmadım ,inanmıyorum da..
Allah rasulu'nu (s.a.v.) sonradan türemiş kem sözlerden korusun ,amin amin amin..

Alıntı:Bazı şeylere aklınız ermese de imanınız o şey hakkında şüphe duymamalıdır. Allah ve Resulü ne dediyse doğrudur diyebilen kimseler ancak sıddıklardır.

bu sözü çok sevdim ,çok hoşuma gitti. teşekkür ederim intruder.
Son Düzenleme: 14-07-2023, Saat:07:20 PM, Düzenleyen: blue.
Acemi Üye
RE: Bu Olayın Doğruluğu Nedir?
İnsanın hatası yaratana dair her şeyi aklına ve mantığına sığdırmak istemesidir. Oysa beynimiz kaç gram ki koca bir evreni anlayacak ? Şeytanın hilesi de burada başlıyor zaten. Gelgelelim konuda geçen hikayeye. Aslı nedir kaynağı nedir hangi olay üzerine böyle bir hüküm verildi doğruluğu genel kabul edilen bir şey mi ? Hiçbir şey yok sadece hikaye var ortada. Arap kültüründe pek yazı kültürü olmaması büyük sıkıntı bizim için. Biz herkesin bildiği bir savaşın tarihini saptamaya çalışırken bile kılı kırk yarıyoruz ama bir bakıyoruz bir kabileye savaş açılmış müslümanlar böyle yapmış peygamber caiz demiş falan filan. Batı dünyası böyle binbir iftira ile anlatıyor islam tarihini. Örneğin Amr bin As'ın Mısır'ı fethi sırasında İskenderiye kütüphanesini yaktırdığı yazılıp çizilmiş ve bu konuda epey mesai harcamışlardır. Ama tarihi bulgular İskenderiye kütüphanesinin çok daha önce yakıldığını bize göstermektedir. Fakat bu yalanı iştahla yazıp çizenler hitlerin almanyada kaç kitap yaktırdığı konusunda suskundurlar.Bunlar tamamen yalan ve iftiradır. Hiçbir kaydı ve tarihselliği yoktur. İtibar etmeyiniz ve bu foruma da taşımayınız.
Bu dünya bir pencere, her gelen bakar gider...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-07-2023, Saat:12:17 AM, Düzenleyen: Baybars.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.