You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

bu olay doğrumudur?

bu olay doğrumudur?

Acemi Üye
bu olay doğrumudur?
hz. aişe'nin azadlısı ebu yunus anlatıyor: "hz. aişe (radıyallahu anhâ), kendisine bir mushaf yazmamı emretti ve dedi ki: "şu âyete gelince bana haber ver: "namazlara ve bilhassa orta namazına devam edin" (bakara, 238). yazarken bu ayete gelince ona haber verdim. bana şunu imla ettirdi: "namazlara ve orta namazına ve ikindi namazına devam edin ve allah için yalvaranlar olarak eda edin" (bakara, 238). hz. aişe (radıyallahu anhâ): "ben bunu resûlullah'dan işittim" dedi.

müslim, mesacid 207. (629); ebu dâvud, salat 5, (410); tirmizi, tefsir, bakara 2, (2986); nesâî, salat 6, (1, 236); muvatta, salat 25, (1, 138-139).
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: bu olay doğrumudur?
şakik ibnu utbe, berâ ibnu'l-âzib (radıyallahu anhüma)'ten naklettiğine göre, demiştir ki: "önce şu ayet nazil oldu: "namazlara ve bilhassa ikindi namazına devam edin." resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bunu bize allah'ın dilediği müddetçe okudu. sonra allah bunu nashetti ve şu ayeti indirdi: "namazlara ve bilhassa orta namazına devam edin." şakik'in yanında oturmakta olan bir zat kendisine: "öyle ise bu ikindi namazıdır." berâ dedi ki: "ben bu âyetin nasıl nazil olduğunu allah'ın nasıl neshettiğini sana haber verdim."

müslim, mesâcid 208, (630).

nash etme=bildiğim kadarıyla geçerliliğini ortadan kaldırma anlamına geliyor. Allah önce bir kural koyuyor sonrada vazgeçiyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah ın yaptığı şeyleri yorumlayıp tartışmak kullarının işi değil,kullar Allahın koyduğu kurallara uymakla yükümlüdürler.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu ıkı ayet aynı seyı anlatıyor zaten.neshetme durumu soz konusu bıle degıl.
farklı oldugunu dusunelım;kuran hangı ayetı ıcerıyorsa dogru olanı odur.
ayrıca meallere bakılacak olursa o ayetın farklı sekılde tercume edıldıgı gorulur ama bahsı gecen konu aynıdır ve aynı seyı anlatır.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.