You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu köprüden geçerkenki hislerimden biliyorum.'

General
Chuang Chou ve Hueitse, Hao Nehri üzerindeki köprüden geçerlerken, Chuang Chau şöyle bir gözlemde bulundu: 'Bak, küçük balıklar nasıl da seyirtiyorlar. İşte balığın mutluluğu bu.'
'Kendin balık değilken, balığın mutluluğunu nereden bilebilirsin ki?' dedi Hueitse.
'Sen ben değilken, bilmediğimi nereden bilebilirsin ki? diye cevap verdi Chuang Chou.
'Eğer ben sen olmadığım için ne bildiğini bilemiyorsam, sen de balık olmadığından balığın mutluluğunu bilemezsin,' dedi Hueitse.
'İlk sorduğun soruya geri dönelim,' dedi Chuang Chou.
'Balığın mutluluğunu nereden bildiğimi sormuştun. Sorun, bildiğimi bildiğini gösteriyor. Bu köprüden geçerkenki hislerimden biliyorum.'
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Bu köprüden geçerkenki hislerimden biliyorum.'
icon icon
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.