You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu konuyu hep merak etmisimdir bilen yardımcı olursa sevinirim ?

Cezalı Üye
Genelde dine bağlı kızların büyük çogunlugu ailesinin önerdigi kisiyle evleniyor. Peki benim merak ettigim; bu kızlar karşısındakine karşı bisey hissetmedenmi evleniyo ?
Belli bi zaman geciyo karsi tarafi tanidikca seviyo diyecekseniz eger , o zaman her önüne gelenle belli zaman gecirdiklerinde biseyler hissedecekmis gibi bir algı oluyo sonucta ailesi kimi gosterirse ona sevgi besleyecekler ona aşık olacaklar diye bise yok. Robot deilki bu insan.
bu konuda beni aydinlatirsaniz sevinirim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Bu konuyu hep merak etmisimdir bilen yardımcı olursa sevinirim ?
Ben ailelerinin önerdigi her kisiyi kabul ettiklerine inanmıyorum oyle deildir o bence.
Belli bi tanisma sürece olur dini çerçeve içerisinde bunun sonucunda o kisiye ısınır ise kabul eder
Müslümanca yaşamın olmadığı bir yerde, müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır.
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Geleneksel metod gülücük)
Ya hu nisanlilik evresi diye bir sey var.
Aileler bilinçli ise sıkıntı olmaz aslında.
Gorusurler ederler ısınırlar tanıma evresine gecerler.
Hoşlanmazlar bay bay çekerler.

Lakin bağnazlık sıkıntı çıkartabilir
Zorla evlendirme
Mesela Besikkertmesi diye bir sey var ya hu
Yoresel adetler ki bazıları çok ağır

Irksal - aile içi - statü - mezhep vs vs yani bir sürü çeşit var nedensel.
.

Ay neyse bir konuya da maydanoz olmayayim bari.
Ben aydinlatamadim.
Eller aydinlatsinBig Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
bu tip insanlar tamamen mantık kullanarak evleniyorlar.Sevmeden iyi tanımadan evlenmek çok saçma bence.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Müslümanca yaşamın olmadığı bir yerde, müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır.
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-01-2016, Saat:02:13 AM, Düzenleyen: seyoby.
Üye
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
diger türlü evlenecegin insanin digerlerinden tek farki ailenin önermis olmasi olcak senin gozunde cunku
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Görücü usulünde sevmeden benimsemeden evlenmek olmaz.İyice tanıyıp ailelerde kaynaşınca oluyor. Başka yerlerde nasıl zorla mı evlendiriyorlar
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.