You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

bu konuda bilgisi olan

bu konuda bilgisi olan

Yeni Üye
bu konuda bilgisi olan
ben bi zamanlar hergün karabasan görüyodum yani uykuda kıpırdayamama ve halüsülasyon görme..1 yıl sürdü şimdi ise azaldı ama hala stres elinde olmadan bişeyler yapma gibi devam ediyo yaptıklarıma sonra pişman oluyorum ama o anda herşey kötü geliyo..yanımda dua yastığımda dua falan taşıyorum ve çok sık nazar oluyo yıldızım düşükmüymüş neymiş..şimdi ise ayat ı hırz diye bi dua duydum..sizce faydası varmıdır nedir..24 yaşındayım..bu yaşta bu kadar stres ve korku beni mahvediyo o dönem gördüğüm ve yaşadığım şeylerin hala etkisindeyim çok şükür kurtuldum ama sebepsiz sinir herşeyimi etkiliyo yardımcı olursanız sevinirim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: bu konuda bilgisi olan
bildiğim kadarıyla, karabasan insanın yaşadıklarıyla alakalı bişe.. yani biraz psikolojik ..
eğer yıldızında düşükse çok etkiler seni.. okumaya devam et hergün kendini mutlaka oku ki göze gelmeyesingülücük

İmâm-ı Rabbânî hazretleri de, "Sıkıntılı zamanlarda dört kul'leri yani kulyâ, kulhüvallahü ehad, Felâk ve Nâs sûrelerini çok okumalıdır" buyurmaktadır.

Felâk sûresini çok okuyan kimseye, Cenab-ı Hak, kolay yollardan rızık nasip eder. İnsanların hasedinden, her türlü şer ve kötülüklerden muhafaza eder.

Nâs sûresini devamlı okumayı alışkanlık haline getiren kimse, daima sıhhat ve âfiyette olur. Nazara karşı okunursa, şifâ bulur.

Son nefesini vermekte olan kimse için bu sûre okunursa, rûhu bedenden rahatça ayrılır. Yatağa girerken okuyan kimse, cin ve şeytan şerrinden kurtulur. Vesvesesiz, korkusuz rahat bir uyku uyur."

Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
emin misin olmadığına psikolaklarda çare bulamadı..hiç yaşadınmı arkadaşım..ölüm korkusu gibi bişey allah kimseye vermesin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben de cok sık goze gelıyorum.hemen hergun okunuyorum anneme,buyuklere.uzun yıldır ıbadetımı aksatıyodum,su sıralar cok sukur yapıyorum ama daha berbatım.yanı daha asabı,ofkelı,depresıf hıssedıyorum.ınsan gormek ıstemıyorum,sureklı odandan cıkmak ıstemıyorum.Rabbım cumlemıze ferahlık versın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
karabasan diye birşey Kitabımızda var mı yok mu bilmiyorum ama benimde gördüğüm oldu. dua herşeyin ilacı tabiki öncelikle dua etmeniz gerekli. ayrıca biz bu tarz bir problem varsa bir parça ekmek yatağımızın başına koyarız, ekmek nimettir onlarda basmamak için gelmiyor diye düşünüyoruz. ve ben bu durumlarda cidden faydasını gördüm.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
“Resulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem her gece yatağına girdiği vakit avuçlarını toplar, onlara üfler, daha sonra ‘Kul hüvallahu ehad, Kul eûzü bi-Rabbi’l-felâk, Kul eûzü bi-Rabbi’n-nâsi’yi okur, sonra elleri ile, başından ve yüzünden başlayarak yetişebildiği yere kadar vücudunun her tarafını meshederdi. Bunu üç defa yapardı.”
Tirmizi, Duâ: 21.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
bilgilendirme icin sagolun efem
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
karabasan beyin reaksiyonlarının ürettiği sanal bir baskı olabilir, fakat burada şeytanların size sıkıntı vermesi muhal bir şey değildir.. psikolojik olan her sebebin metafizik alemle ilintisiz olduğunu basiretsiz kimselerden başkası söylemez.. siz böyle bir rüya gördüğünüzde euzubesmele çekip sol tarafa üç kez tükürmelisiniz.. bu nebevi bir tavseyedir... öyle rasgele dualar okumayın zira sünnette olmayan içerisinde gayri islami unsur bulunan bidat bir dua ettiğinizde şeytanın size olan egemenliği artar...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
İçinden gelerek , anlayarak ; Allah tan yardım istemenin fayda getireceğini düşünüyorum , ayrıyeten arapça surelerden de okuyabilir , fakat burda anlayarak içten içe dua etmenin daha fazla fayda getireceğini umuyorum , bide aşırı sıkıntı olduğunda odanın ışığı açık uyumalı , sadece bir tavsiye , en doğrusunu Allah bilir .
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.