Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Bu konu hakkında ne düşünüyorsun ?
Bu konu hakkında ne düşünüyorsun ?
"Bir yaratılmıştan, bir medet ummak, onun rızasını almaya çalışmak, bir nevi ona tapmaya benzer. Çünkü ölen geri dönmez. Bu bana eski insanların [1500 yıl önce] Arabistan halkının putlara, Hristiyan halkının İsa'ya vb. taptığı dönemleri aklıma getiriyor. Yani çağdaşlaşmak adı altında aksine geriye dönüyoruz.
Bunu yapan kişi apaçık dindarları sinirlendirmeye çalışıyor. Belki kötü bir amacı yoktu, biz bunu bilemeyiz ama pek kafaya takmamak daha doğru olur. Her koyun kendi bacağından asılır.
Allahü teâlâ hepimizi doğru yolda bulundursun ve küfre düşmekten korusun. Amin."
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.
Nutuk nedir ya
okumadığı buradan belli
..
Yani eski zamanlarda puta yapma vs olayı vardı ama Allah inancı da vardı.
Sadece put değil onu aracı olarak kullanıyorlardı.
Hz ısa olayı sonradan başka şekilde o boyuta geldi
Şu inek tapma olayını da gerçi tarihsel sürece bakmak lazım filan ama neden inek mantıken bir yol güttüm bundan bundan dolayı mıdır diye ama şimdi yazsam aforoz edilirim.
ne haldeler farkında değiller
ALLAH ıslah etsin
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
![[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/-xGAoZcgkZ7A/UbuBlKhTrxI/AAAAAAAABSI/MhYEJHQBGl4/s1600/sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg)