You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu iki rivayet doğrumudur ?

Üye
Bunlar ile ilgili net bir kaynak bulamadığım için sormak istedim inşAllah bir bilen çıkar.

1) İşte bu Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki:
(70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)

Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir. İsm-i a’zam, ism-i Celal, Esma-ül Hüsna’dır. Her namazdan sonra okuyana ne mutlu! Hiç olmazsa günde bir defa okumalı.

2) Enes (r.a)’den gelen rivayete göre Resûlullah (s.a.v) demiştir ki;
“Rasûlullah (s.a.v) yanında idim.Bir Adam şu şekilde dua etti:
“Yâ Bediassemavati ve’l ardi,Ya Hayyu,Ya Kayyûm .İnni es’elüke”
Manası: ” Ey göklerin ve yerin mucidi ve yaratıcısı!Ey ölmez diri! Ey her şeyi düzenleyip ayakta tutan! Ben Senden istiyorum!”
Hz.Peygamber (s.a.v):
“Bu kimsenin ne söylediğini ,ne ile dua ettiğini biliyor musunuz?” diye sordu.
“Varlığım elinde bulunan Allah’a yemin ederim ki,O Allah’ın öyle bir ismiyle dua edilmesi halinde derhal icabet eder.” buyurdu.

Bu iki rivayet doğrumudur, lütfen biliyor iseniz kaynaklarını yazarmısınız ?
Müslümanca yaşamın olmadığı bir yerde, müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır.
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Bu iki rivayet doğrumudur ?
Birincisi uydurma ikincisi sahih ikincisinin kaynakları şu şekilde Tirmizî, Daavât 109 (3538); Ebû Dâvud, Salât 358, (1495); Nesâî, Sehv 57, (3, 52)
Yanlış hatırlamıyorsam Şeyh elbani de cami de İsnadı sahih demişti.
Şu tercüme daha doğru:
Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Bir adam şöyle dua etmişti: "Ey Allah'ım, hamdlerim sanadır, nimetleri veren sensin, senden başka ilah yoktur, Sen semâvat ve arzın celâl ve ikrâm sahibi yaratıcısısın, Hayy ve Kayyümsun (kâinatı ayakta tutan hayat sahibisin.) Bu isimlerini şefaatçi yaparak senden istiyorum!"

(Bu duayı işiten) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) sordu:

"Bu adam neyi vesile kılarak dua ediyor, biliyor musunuz?"

"Allah ve Resûlü daha iyi bilir`?"

"Nefsimi elinde tutan Zât'a yemin ederim ki, o Allah'a, İsm-i Âzam'ı ile dua etti. O İsm-i Âzam ki, onunla dua edilirse Allah icabet eder, onunla istenirse verir."

Birincisi sadece uydurma değil ayrıca metni münker.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-03-2016, Saat:12:50 AM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.