You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

bu hayattan bıkmak

Acemi Üye
bu hayattan bıkmak
hocam ben sürekli ya bu dünyaya odaklanıyorum işim gücüm bu dünya oluyor ya da dindar bir insan oluyorum ama bıktım bu dünyaya odaklanırken günah olan şeyleri umursamıyorum fakat bu dinden çıkarırmış dindar olunca ise sürekli ağlıyorum çünkü günahkarım. Ben cehenneme girmek orada azap görmek istemiyorum. Bıktım bu hayattan hocam. Ne yapacağımı bilmiyorum bu dünyadan bıktığım hakkında dua ettim
fakat ölmedim demek ki hayırlısı buymuş diyorum. Annem babam dindar değil dindar bir çevrem yok. Bari imam hatipte okuyayım diyorum bu dünya menfaatleri çıkıyor karşıma ve bu dünya için kurduğum hayaller çıkıyor ve beni orada okumaktan alıkoyuyor. lütfen yardım edin ben bu dünyada artık daha fazla günaha girmeyeyim diye bu dünyadan bıktım. yaşın daha küçük demeyin lütfen. intihar etmek günah diye intihar etmeyi düşünmüyorum düşünemiyorum. lütfen yardım edin. forum kurallarını okumadım ama böyle şeyler yasaksa lütfen kaldırmayın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: bu hayattan bıkmak
merhaba , ben 28 yaşındayım çok farklı düşünmüyorum bende muhtemelen günah olmasa intihar ederdim. ama günah ve bu hal üzere gitmek iyi olmayacağı için (azrail o esnada kötü görünecektir ,gazzali ölüm ve ötesi de yazılı) ondan intihar etmeyi hemen hemen hiç düşünmedim.

sabrediyorum çok zor oluyor ama sabrediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bizim dinimiz bütünüyle dünyayı meyletmeyi yasakladığı gibi bütünü ile ihmal etmeyi de yasaklamıştır.

Bence yapman gereken şey İslamı öğrenmeye çalışmandır.

Madem İslam'ı yaşamaya bu kadar yatkınsın hiç vakit kaybetmeden Aziz Peygamberimiz Hazreti Muhammet Aleyhisselatu veselamın hayatını konu alan kitap oku.
İhsan Süreyya Sırma'nın İslam tarihi serisini okumanı tavsiye edebilirim.
Daha sonra sahabelerin(Peygamberimizin arkadaşlarının) hayatını oku.
Muhammed Emin Yıldırım'ın Sahabe İklimi kitaplarını tavsiye ederim.

Daha sonra kısa Kuran tefsiri okumanı tavsiye ederim.

Bu noktada dikkat etmen gereken en önemli nokta İslam'ı kimden öğrendiğindir. Eğer yanlış kaynak seçersen işler daha da kötüye gidebilir.

Allah yardımcın olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sizce bu çağda peygamberimizin hayatını güzelce anlatan kaynak var mıdır ? ilim çok zor bir mahal olmuş. çünkü gördükçe anlıyorumki hemen herşey birbriyle alakalı mesela şunu farkettim şeytan ilk alkolu nasıl güzel gösterdi. OH kökü bağlandığı karbon grubunu alkolize eder ama H2O şeklinde olduğunda su ortaya çıkar , peygamberimiz suya hitaben "muhakkak o çok temizdir" demiş ancak alkol için sanırım tedavi amaçlı öneren bir sahabeye "o ilaç değil,derttir dert" demiştir iyi ama neden dert işte burda Oksijen atomu tek bağlandığı atomda sorun oluyor çift bağlandığında haram omuyor

NEDEN??

Kimbilir altında neler neler saklı .. burada kripto ve cinsellik dahi görmek mümkün ama işte peygamberimiz iyinin özünü biliyordu bu demek değil ki diğerlerini bilmiyordu sadece söylemiyordu ,yoksa allahın bildirdiği diğer şeyleri de biliyordu ama söylemiyordu sadece .

mesela bir defasında "şüphesiz siz benim bildiklerimi bilseydiniz çok ağlar az gülerdiniz" demiştir o bildiği şeyleri sorgulayan çok az kişi var .

peygamberde bir insandı demek kolay ama ben inanmıyorum ki o 63 yılda bizim yediklerimizi yemiş olsun , o biliyordu ve naçiz vücudundan abes bir şeyin üremesine izin vermeyecekti. C6H12O6 (glikoz veya fruktoz formuludur) yı istediği formda ve istediği kadar alacaktı ...kimbilir ...belki de çok farklı düşünmüştü o ...

yah işte çok az kişi sorguluyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ilimde şu soruların cevabı a gerekli yani

1) kuşlarla konuşmak nasıldır ,mümkün müdür?

2) suyu alkolden ayıran özellikler

3) glikoz ve fruktozun parçalanması

4)oksijenli solunum

5) karadelikler (uzay)

6)fotoelektrik olay
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bir nlık bir kıkkınlıkla yazmışım fakat şimdi o bu hayattan bıkmak ile ilgili ettiğim dualara pişman oldum. Nasıl dengeyi tutturabilirim cidden merak ettim çünkü internetten örn hayalhanem falan izliyorum ve izleyince hic bırakasım gelmiyor ve o gün birçok şey öğreniyorum ama daha ruhum o şeylere hazır olmadığı için böyle bıkabiliyorum. Birde ben çok fazla düşenemiyorum izlendiğimi,yqnımda m3leklerin olduğunu ama her aklıma getirdiğimde bir üzgünlük kaplıyor içimi çünkü günahkarım ma tevbe edemiyorum çünkü günahlarıma piaman olamıyorum. Ayrıca günahı önemsememek yani günaha üzülmemek küfür müdür? Dinimiz islam da oyle demişler galiba ve Nureddin Yıldız hoca da öyle demiş fetva meclisinde.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@blue böyle beyin jimnastiklerini başka yerde yeni bir konu açarak paylaşabilirsin.

Konuyu açan kardeşimizin kafası biraz karışık.

Kardeşimiz İslam'ı doğru kaynaklardan öğrenmeye çalışırsa sorun kalmayacaktır inşallah.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
hocam ben yapmadığım ibadetlerime ve işlediğim günahlarıma üzülemiyorum ama üzülemediğim içinde dinden haşa çıktığımı sanıyorum ve buna üzülüyorum zaten o yüzden bu konuyu açtım. ben araştırdığım için böyle düşünüyorum ama ben İman esaslarına inanıyorum neden böyle oluyor sizce
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.