You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu hadisin kaynağı ne? :)

Bu hadisin kaynağı ne? :)

General
RE: Bu hadisin kaynağı ne? :)
kaynak sormadan hadis kabul etmek peygambere iftira atmanın en büyük daniskasıdır. ben hadis söylesem benim dediğimi de kabul mu edeceksiniz? hadisin kaynağının sorulmasından bu gibileri korkar elbette, çünkü kendi inançları işlerine gelen zayıf ve uydurma hadislerin derlenmesinden inşa edilmiştir oysa ehli sünnette uydurma hadislerin hiçbir değeri yoktur, zayıf hadis de sahih bir hadis gibi kural koyucu telakki edilemez.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
''ilahiyatçılar hadis inkar ediyor'' bu sözüne katılıyorum, bazı ilahiyatçılar muhaddislerin sahih olduklarına icma ettikleri hadisleri dahi inkar etmede duraksamıyor, çekinmiyorlar.. Hadislerin kaynağının sorulmamasını teşvik etmesine gelince bunu nasıl kabul edebiliriz ki? ya birisi bize uydurma bir hadisi söylerse biz de bunu tasdik edersek peygamberin ''kim benim adına (isnadı olmayan) bir hadis naklerdese cehennemdeki yerine hazırlansın!'' tehdidine muhatap olmaz mıyız?
Mezkur video da ismi geçen muhyiddin arabi ''rüyasından peygamberden hadis aldığını söyleyen birisi'' şimdi biz bu hadis denilen rüyayı alıp, peygamberden aktarılan sözün sahih olup olmadığını bilmek için cerh ve tadil yapan yüzlerce yıllık birikimi, bir kenara mı bırakalım?
nitekim mezkur kişinin hadisi ile muhaddislerin sözleri çelişmektedir. bu durumda ne yacapaz?

bu yüzden ben şahsen bu sözleri tasvip edemem, kabul edemem esef duyuyorum abi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-09-2013, Saat:03:33 PM, Düzenleyen: kalemşör.
94 Model İnsan
Hadis ilmi önemli bir ilim ve de kimden geldiği sizlerinde dediği gibi önemlidir. Ben sadece videoyu komik olduğu için paylaştım yoksa hadislerin kaynağının araştırılmaması için değil. Yanlış anlaşılmak istemem.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bana daha çok hoca kendini komik duruma sokmuş gibi geldi ya hayırlısı bakalım
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hocam benim yaa
Ne güzel söylemiş
Hadis ilmi bilmeyenler hadis kaynağı soruyor ya gülmekten kırılıyor insankahkaha
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
saydığın insanlar iyi diye demiyorum, fakat onların kötülüğünden sığınılacak insan bu kimse değil. kendisi modern hurafe dinine karşı geleneksel bir hurafe dininin sürdürücülüğünü yapıyor, kendisinin ünlendiği cemaat bile bu adamın yaptıkları ile suçlanamaz çünkü cübbeli çok ayrı bir olay. ki kendi sürdürdükleri gelenek/ekol zaten hakkı temsil etmeyen bir ekoldü, molla kasım kimdir nedir bilmiyorum araştıracağım fakat başta dediğim şeyi yapacak olursam yani adnan oktardan kaçıp cübbeliye sarılırsam bir tağutu reddedip başka tağuta sarılmış gibi hissederim kendimi.

Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Kara kardeş, yanlış anlama ama bu kadar kolay bir şekilde, şahadet getirmiş olan insanı kafir ilan edebilecek şeri hükmü nerden buldun? Kim verdi sana bu yetkiyi de onu bunu dinden çıkarıyorsun? Bu durum orta çağ rahiplerinin istediğini dinden çıkarmasına benziyor. Yani bozulmuş olan Hristiyanlığın en vahim durumuna benziyor. Bununla bir kıyas yaparsak sen ve senin gibilerin dini tahrif etmeye çalıştıkları sonucunu ortaya çıkabiliriz. Belki farkında değilsin ama bu oyunlarla ümmet bölünüyorda bölünüyor. Artık bölünmüş olan ümmeti daha da bölmeye çalışma!
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeş tevhide dinin esaslarına aykırı bir inanç varsa bu kişi araştırılır, şartlarına göre de küfür hükmü verilir. tarikat dünyasında ise islamın esaslarında ve furuatında çokça sakatlıklar var, hevadan kafasına göre 2-3 kelime için tekfir etmekte haklısın ümmetin arasını bölecek bir durumdur bu. fakat bu adam Rasulullahın mücadele ettiği mekkeli müşriklerin akidesini taşıyor nerdeyse, evliyaları rabbleştirmiş bir durumda. şu an hepsini saymaya kalksak çokça şey çıkar, tek bir sözünü görüp işimize geldiğince hareket etmekten Allaha sığınırız islamı araştırmaya başladığımda zaten kendisine sempati duyup dinleyen biriydim.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.