You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
RE: Bozulan dinler
Alıntı:İSA nın öğrencilerinden matta incili ortadoğuda yahudiler için yazmıştır. luka ise anadolu ili(şimdiki Türkiyenin ege bölgesi) için yazmış. markos ise roma imparatorluğu için yazmıştır.

inanılan peygamberin doğruca kendinden gelmediği yani öğrencilerinin eseri olan bi kitap o yüzden sahihlik derecesi düşük. yani ben bi peygambere inanıyorum ama elimdeki kutsal kitap ona ait değil ondan gelen bi metin değil ondan sonraki insanlara ait pek sağlam temelli gelmiyo bu anlayış bana

Alıntı:destekçisi 50 yi geçmeyen bir peygambere Allah niçin kitap indirsin??? kur anın nasıl indirildiğini, nasıl yazıldığını biliyoruz. 50 kişilik bir destekçi bile bulamayan bir peygamberin ölümüne izin vermiyor göğe alıyor. ama Hz Muhammed ise normal insanlar gibi ölüyor. gariplik yokmu bunda???

destekçi odaklı bi seçim bana pek mantıklı gelmedi açıkçası. o dönem ki yahudi baskısı altında bu kadarına ulaşabilmiş demek ki o günkü olanaklar el vermemiş olabilir. sonuç olarak ikisi de dünyadan ayrıldılar yani ha kanserden ölmüş ha vebadan sonuç aynı yere çıkar. ha siz göğe yükseltme lafzını yücelik olarak görüp de bunu söylerseniz bence bu bi üstünlük değil.
[/quote]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Slm.

bozulan dinler!!

Çoğu müslümanın müslüman olma nedeni müslüman bir ailede doğmasıdır(bu diğer inançlar içinde geçerlidir).Daha küçükken, aklına tek gerçek olarak müslümanlık yazılır.Diğer dinleri benimsemez.Müslüman zihniyetiyle yetiştiği için, onun için doğru olan budur.Son peygamber,son kitap doğrudur.Diğer kitaplar değiştirilmiş, onlara inananlar kafirdir, cehennemliktir.

Diyelim ki islam gerçek;

Diğer kitapları değiştiren kişilerin suçunu, yıllar sonra o dinlere inanan ailelerde doğan kişilerin çekmesi adil değildir. Şimdi diyeceksiniz ki, islam onlara ulaşmayınca sorumlu değillerdir. Böyle saçma bir yanıt olamaz. Çünkü bu seferde imtihan denilen olay adil olmaz.

Umarım anlatabilmişimdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ıslam dınınde hersey acık ve net,ANLAYANA VE ANLAMAK ISTEYENE!
EGER dıger dınlerı ınanan ınsanlar,musluman olabılıyorsa demek kı haberlerı var.dnyanın dort bır yanında müslüman ınsanlar varsa demek kı oralar da da ıslamı bılenler tanıyanlar mevcut.
kımsenın ben bılmıyordm deme gıbı bır luksu olamaz.
Allah herkese akıl verdıyse bunun mhakkak bır sebebı vardır.o aklı kullanmasını bılmıyorsa hayvanattan farkı yoktur.aklı olmayanın da dını olmaz zaten!
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:onları nıye ıncelemem gerekıyor? Kur an o kıtaplar bozulmustur derken nıye gıdıp onları ınceleyeyım kı?

yani diyorsun ki benim din, inaç , iman anlayışım aynı futbol takım taraftarlığı gibi... işte bende diyorum ki biri çıktı ben peygamberim dedi. benden önceki dinlerin hükmü kalmamıştır. herkes bana uyacak, uymanlara cehennem. ne yapmamız gerekiyor? gözü kapalı iman mı edelim?? senin hesabında aynı diğer dinleri niçin araştıracakmışım!!! kur an da bir kere okuyup anladığımız şekilde diğer dinlerin bozulduğuna dair kitapların değiştirildiğine dair kesin ayetler yok.... diğer kitapların tafrih edildiğine örnekler verilir mesela efendim tevratta Allah dünyayı(evreni) 6 günde yarattığı yazılıyor. işte tahrif edildiğine bir örnek Allah zamandan münezeehtir. ama Kur an dada kainatın yaratılışı gün ile veriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dın ınanc anlayısı ıle futbol takımı anlayısını bır tutmanız cok yalnıs.ben dıyorum kı:kur an da Allah ındınde hak dın ıslamdır,ıslamıyet geldıkten sonra dıgerlerının gecerlılıgı kalmamıstır denıyor.dolayısıyla benım o dınlerden ve kıtaplarından ogrenecegım bırsey yok!
-peygamber olayına gelınce;en son dın ıslam,en son peygamber hz.muhammed sav dır dıyor kuran.bunun uzerıne ben peygamberım dıye gelen bırıne ınanmak gerekır mı?
ne dıyor beyazıdı bıstamı hz.:havada yuruyor bıle olsa "la ılahe ıllallah" demeyen bır ınsana ınanmayın.bu sozun ustune baska dıyecek sozum yok.

-kıtaplarının degıstırıldıgıne daır ayet nıye arıyorsun kı.pıyasada farkı kısıler tarafından yazılmıs tevratlar ıncıller var.bu yeterlı bır kanıt degıl mı?tevratın yada ıncılın orıjınalı var mı gunumuzde?
bu kıtaplar tahrıf edıldı demek,tamamen degıstırıldı demek degıldır.bazı hukumler kur an ıle uyussa bıle bırcogu kuran ıle uyusmaz.eger gercekten bu kıtapların orıjınallerı olsa ıdı hrıstıyanlar ve yahudıler peygamberımıze kufretmez,kendı peygamberlerını ustun kabul etmezlerdı.o kıtapların asıllarında,peygamberımızın gelecegı ve Allah ın tek ve evrensel dınını yayacagı yazılıdır.bu bıle yeterlı delıl degıl mıdır o kıtapların tahrıf edıldıgıne degıstırıldıgıne.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
son ve hak din İSLAM son peygamber HZ MUHAMMET tir..

ne güzel açıkladım tek cümleyle hiç uzatmadan :D
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.