Alıntı:İSA nın öğrencilerinden matta incili ortadoğuda yahudiler için yazmıştır. luka ise anadolu ili(şimdiki Türkiyenin ege bölgesi) için yazmış. markos ise roma imparatorluğu için yazmıştır.
inanılan peygamberin doğruca kendinden gelmediği yani öğrencilerinin eseri olan bi kitap o yüzden sahihlik derecesi düşük. yani ben bi peygambere inanıyorum ama elimdeki kutsal kitap ona ait değil ondan gelen bi metin değil ondan sonraki insanlara ait pek sağlam temelli gelmiyo bu anlayış bana
Alıntı:destekçisi 50 yi geçmeyen bir peygambere Allah niçin kitap indirsin??? kur anın nasıl indirildiğini, nasıl yazıldığını biliyoruz. 50 kişilik bir destekçi bile bulamayan bir peygamberin ölümüne izin vermiyor göğe alıyor. ama Hz Muhammed ise normal insanlar gibi ölüyor. gariplik yokmu bunda???
destekçi odaklı bi seçim bana pek mantıklı gelmedi açıkçası. o dönem ki yahudi baskısı altında bu kadarına ulaşabilmiş demek ki o günkü olanaklar el vermemiş olabilir. sonuç olarak ikisi de dünyadan ayrıldılar yani ha kanserden ölmüş ha vebadan sonuç aynı yere çıkar. ha siz göğe yükseltme lafzını yücelik olarak görüp de bunu söylerseniz bence bu bi üstünlük değil.
[/quote]