Başbakan Erdoğan, iftarını yaptığı Ayşe Polat'ın evinden sonra 5 çocuk sahibi, 41 yaşındaki Salih Yazan'ın evine gitti. Başbakan Erdoğan'ın geleceğinden haberdar olmadıklarını, ziyaretin kendilerine sürpriz olduğunu söyleyen Yazan, çektikleri geçim sıkıntısını ve ev konusundaki mağduriyetlerini Erdoğan'a ilettiklerini belirtti. Yaşları 18 ile 3 arasındaki çocukların eğitim durumlarını soran Başbakan Erdoğan'ın, gitmeyenlerin okula gitmelerini istediğini ve gerekli yardımların yapılması için ilgilileri uyardığını aktaran Yazan, çocuklara hediye verildiğini ve kendilerine yardımda bulunulduğunu dile getirdi.
Başbakan Erdoğan'ı, Yazan'ın evininden ayrılırken kendisini bekleyen mahallelilerle konuştuğu sırada evine davet eden ev hanımı Muazzez Akbal da, iftarın ardından Başbakan Erdoğan'ın mahalleye geldiğini öğrendiğini ve görmek için dışarı çıktığını söyledi. Kahve içmek için Başbakan Erdoğan'ı çağırdığını anlatan Akbal, üç ay önce askerden gelen oğlu için iş istediğini dile getirdi. Akbal, şöyle konuştu:
''Sağolsun beni kırmadı, buyurdu, geldi. Kahvemi içti, namazını kıldı. Oturduk, sohbet ettik. Çocuğuma iş konusunda konuşmak istedim. O da kırmadı, söz verdi. Bazıları yanlış anlatıyor, ben gelmez zannediyordum ama benim bir lafıma, kırmadı çıktı geldi. Başbakanım geldiği için çok memnun oldum. O da benim gibi bir insan, neden gelmesin ki? Ben de bir insanım, o da bir insan. Çok iyi biri. Oğlumu işe koyarsa da Allah razı olsun, koymazsa da Allah razı olsun. Onu, onun takdirine bağlıyorum.''
Muazzez Akbal'ın eşi Arif Akbal da, kalabalık nedeniyle eşinin Başbakan Erdoğan'ın yanına gitmesini istemediğini ifade ederek, beklemedikleri bu ziyaret karşısında şaşırdıklarını ve memnun olduklarını söyledi.
Başbakan Erdoğan, dün iftarda Keçiören Belediyesi Sancaktepe ve Yükseltepe Mahallesi'ndeki bazı gecekondulara konuk olmuştu.
AA