Kardeş Türkmen ailemizi bugün ziyarete gittim. Minik Cihan'ı sevmek için yanıma çağırdım kucağıma aldım...elleri buz gibiydi... Neden soğuk bu eller cihan? Babası Cihat cevap verdi? Eldivenlerini çıkartıyor abisi...
Oysa evin içindeydik...
oysa evde eldiven takılmazdı...
Sonra anladımki üzerimdeki montu çıkartmamışım ve soğuğun farkında değilim. Sıcak bir ev bize o kadar alışılagelmiş bir durummuş ki...
Evde yanmayan kombiyi, ısıtmayan petekleri fark edememişim...
Minik Cihan'ın ellerinin soğukluğunu avuç içimde ısıtmaya kalkmasam anlamayacağım...
Peki ne olmuş? Neden eller üşümüş?
Türkmen kardeş ailemizin ev sahibi kış gün önce gelmiş, su ve elektrik faturasını üzerine almasını istemiş. Cihat;
"Bizim vatandaşlığımız yok bizi abone yapmazlar. Sana her ay ev kiranı ödediğim gibi elektrik ve suyunu da ödüyorum. Neden zorluk çıkartıyorsun? demiş.
Demiş ama dinleyen kim...
EV sahibi gidip su'yu kestirmiş...
Evde iki gündür su akmıyormuş... Su akmayınca kombi çalışır mı? O da çalışmaz... Ankara'da -8 derece soğuk var şuan...Bu satırları yazarken dışarıda esen fırtınanın uğultusu kulaklarımda.... Ama kardeşlerimizin evinde su yok, kombileri de çalışmıyor...
Bu nasıl bir ev sahipliğidir ey halkım?
Ne oldu bize...
Her ay düzenli kirasını ödeyen bu insanları aboneliğe zorlamak, olmadı sularını kestirmek bu kış gününde bir müslümanın vicdanında nasıl yer bulur?
Minik Cihan'ım...
Ellerin üşümesin...
Üşümesin o eller, yoksa hesabını veremeyiz....
Oğlum Enes Meriç'in odasına bu gece ekstradan soba yakmış annesi. Kombi çalışıyor üstüne soba... Çünkü sabaha karşı soğukluk -14 dereceyi bulacak... Peki ya Cihan ve ailesi ne yapacak?
Merhamet ey medet!
Medet ya Merhamet!
fatih bayhan