Hristiyan ve yahudi insanlar körü körüne mi inanıyorlar sence? Yani sonuç olarak yine en başta sorduğum soruya döndük.Konu ''din'' olduğu için o insanlar da dinleri için kendilerine göre mantıklı gelen açıklamalar yapabilirler.Çünkü bu her zaman böyledir, ortada nesnellik yok sadece kısaca ''ya inanırsın ya inanmazsın'' mantığı ile küçükken bize ilk yönlendirilen din ile birlikte hayatımızı sürdürüyoruz.Bu insanların büyük çoğunluğu da kendilerinin dışındaki bütün tanrıların yanlış sadece kendi dininin belirttiği tanrının doğru olduğu düşünceye bağlanıp, dininin gerektirdiği ibadetleri yaparak kendini huzurlu hissediyor.Aslında bu bana çok mantıklı geliyor, sonuçta sürekli bunları düşünerek ( doğru din gerçekten bu mu vb. ) kendimizi yıpratmak yerine kendimize göre mantıklı bulduğumuz bir dine inanabiliriz.İlk sorumda verdiğim örneği de tekrarlayım.Paganizm'e göre herkesin ruhunda tatmin eden belli bir inanç sistemi vardır ve paganların kimseye inançlarının doğruluğunu ispatlama gibi bir çabaları yok.Burdan yola çıkarak bile Paganizm'in daha huzurlu bir din olduğunu söyleyebiliriz.En azından ben böyle düşünüyorum ve bu da beni huzurlu hissettiriyor, doğru olan da bu bence...
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Birkaç soru
Birkaç soru
Hristiyan ve yahudi insanlar körü körüne mi inanıyorlar sence? Yani sonuç olarak yine en başta sorduğum soruya döndük.Konu ''din'' olduğu için o insanlar da dinleri için kendilerine göre mantıklı gelen açıklamalar yapabilirler.Çünkü bu her zaman böyledir, ortada nesnellik yok sadece kısaca ''ya inanırsın ya inanmazsın'' mantığı ile küçükken bize ilk yönlendirilen din ile birlikte hayatımızı sürdürüyoruz.Bu insanların büyük çoğunluğu da kendilerinin dışındaki bütün tanrıların yanlış sadece kendi dininin belirttiği tanrının doğru olduğu düşünceye bağlanıp, dininin gerektirdiği ibadetleri yaparak kendini huzurlu hissediyor.Aslında bu bana çok mantıklı geliyor, sonuçta sürekli bunları düşünerek ( doğru din gerçekten bu mu vb. ) kendimizi yıpratmak yerine kendimize göre mantıklı bulduğumuz bir dine inanabiliriz.İlk sorumda verdiğim örneği de tekrarlayım.Paganizm'e göre herkesin ruhunda tatmin eden belli bir inanç sistemi vardır ve paganların kimseye inançlarının doğruluğunu ispatlama gibi bir çabaları yok.Burdan yola çıkarak bile Paganizm'in daha huzurlu bir din olduğunu söyleyebiliriz.En azından ben böyle düşünüyorum ve bu da beni huzurlu hissettiriyor, doğru olan da bu bence...
Hz. Allah bunu Kuran 'da şu şekilde açıklamış;
Onlara: "Allah 'ın indirdiğine uyun!" dense, "Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuza uyarız!" derler. Peki ama, ataları bir şey düşünmeyen, doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı.?
Bakara 170
İşte kısaca bizlerin durumu, bütün kainattakilerin durumu. Atalarımızı bulduğumuz yol üzereyiz.
Hangi inancı seçerseniz seçin, sonuç değişmeyecek ve seçtiğiniz yolda bile arayışınız devam edecektir. Belki, acaba, keşke, yoksa gibi. Kendinizi İslamın göbeğinde değil de, dünyanın ücra bir köşesinde, elektriğin, teknolojinin yok olduğu bir bölgesinde doğmuş olarak düşünün.
Ve yine düşünün ki, elinizdeki bu doneler olmayacaktı, Paganizmden ve diğer izm 'lerden de haberdar olmayacaktınız. Acaba seçiminiz ne olurdu.?
Her tercih gayb içerecek. Bir bilinmeyen, tam anlaşılamayan, akıl erdirilemeyen bir bilinmez.. Diyorsunuz ki;
"Paganizm'e göre herkesin ruhunda tatmin eden belli bir inanç sistemi vardır ve paganların kimseye inançlarının doğruluğunu ispatlama gibi bir çabaları yok.Burdan yola çıkarak bile Paganizm'in daha huzurlu bir din olduğunu söyleyebiliriz.En azından ben böyle düşünüyorum ve bu da beni huzurlu hissettiriyor, doğru olan da bu bence"...
Evet sizin için doğru olan bu, sizin için bu. Çünkü tercih noktasında Hz. Allah insanoğlunu kendi iradesine bırakmış. İlla ki bana inan demiyor. İlla ki bana ibadet et demiyor.
Allah c.c, şayet benim varlığımı kabul edersen, şunlara inanmak zorundasın, şu ibadetlerle meşgul olmalısın diyor. Ve bu senin kendi kurtuluşun içindir diyor...
Kısaca paganizm; Paganizm, doğa, dünya ve üzerindeki bütün yaşam tanrının kendisidir ve kutsaldır. Dünya, riayet edilmesi ve bozulmaması gereken kutsal bir yerdir, zevk ve güzellik burada vuku bulur. Kişinin kendisine ya da başkalarına zarar vermekten kaçınması gerekir..
Tanrı ve tanrıça inancı demek ..!
İşiniz rast gelsin..
Allah dışında kalben yönelinen her şey put'tur, pagan'dır.
Misal, kalben Fenerbahçe taraftarlığı paganizm'dir.
Fenerbahçe fanatikleri,
fenerbahçe futbol takımına ibadet ederler, tapınırlar.
Tapınmayı illa ki secde etmek olarak algılamayın.
Kendini uğrunda feda ettiğin şey, senin put'undur.
Not:Tüm takımlar için geçerlidir, fenerbahçe örnek olarak seçilmiştir.
Bu konuyu insanları kendi inancınıza davet etmek için mi açtınız.?
Ya da kafanızda hala gideremediğiniz şüpheleriniz, acabalarınız, tereddüt ve kuşkularınız var ve İslam 'a sırtınızı dönemediğiniz için mi buradasınız.?
Allah c.c, insanoğlunu inanmak üzere yaratmıştır. İnançsız insan yoktur. Bunun adı inanmamak bile olsa aslında inanmaktır.
Boşta duran, bir yere dokunmadan ve destek almadan ayakta durabilen tek bir varlık görebiliyor musunuz.? Hayır göremezsiniz. Bu nedenledir ki, bir yere tutunmak, bir yerden destek almak, bir şeye inanmak mecburiyetindesiniz.
Adı paganizm, deizm, satanizm, budizm, hinduizm, şamanizm, ateizm, komünizm, faşizm, marksizm, leninizm bile olsa ....! Bütün İZM 'ler kaybetmeye mahkumdur.
Bakınız ne kadar çok aynı familya ürünü inanışlar.. Seç seçebildiğini.. Çünkü sorumluluk yok, başı boşluluk var. Serbestlik ve (pardon yani) hayvan gibi yaşam var.
Kim ister ki mecburcu olmayı, bağlı kalmayı. Belli bir amaç için çalışıp, çabalamayı.. Allah akıl, fikir, düşünce versin ki, ümmet-i Muhammed hakikati görüp, ebedi hayata göçmeden evvel kurtuluşa ersin..
Dünyada iken hakikati gördü, gördü.. Göremedi ise öbür alemde zaten kendisine bir şekilde gösterilecek.
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi