You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Birisini Allah'tan çok seversek ne olur ?

Profesör
Esasen bütün gördüğümüz ve sevebildiğimiz şeyler bize tuzaktır..Çok mühim nasihatlarimden biri budur kisizler için yaratılmış herşeye sahip olmaya çalışın.sevin sevilin ama hiç birisini Allaha tercih etmeyin.Evvela sevginizi Allaha verinizgönlünüz O'nun muhabbetiyle dolu olsun.Bir numaralı dostunuz O olsun..Numara sırasıyla diğerlerinide sevebilirsiniz..Bizleri yoktan yaratanbüyütendoyurantatmak zevkini veren Allah-ı Azimüşşan dururken masiva denen ondan gayri şeyleri sevmek o tuzakların cazibesine kapılmak en büyük gaflettir..

En çok Allahı sevip şükrederseniz ne olur?

Allahnimetlerinizi ziyade eyler çünkü mal ve mülk sahibi sadece O'dur.

Muhabbetinizi O'na vermeyipte diğerlerine taksim ederseniz ne olur ?

Allah verdiği nimetlerini azaltır.Sıhhatiniz bozulur.Sizi sevdiklerinizle imtihan eder. Yani sevdiklerinize ya sahip olamazsınız ya da onlardan nefret ve kabalık görürsünüz. Sevginize karşı sevgi göstermezler..kızmaca yok.Çünkü sizde sizi seven ve nimetlerine garkederek yaratan Allah-ı Azimüşşana mükabil bir sevgi göstermemiştiniz; niçin öfkeleniyorsunuz ??

m.nusret tuna
gönül ve aşk..

[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Birisini Allah'tan çok seversek ne olur ?
Bi yazarın sözü aklıma geldi..
Birini Allah'tan çok seversek onu bizden alır..

Teşekkürler konu için gülücük
Çocuğunu Asma Köprüde Sallayan Bir Annedir ;

♥ İstanbul ♥

ve Soğusun Diye Suya Bırakılan İçi Süt Dolu Bir Biberondur ;

♥ Kızkulesi ♥

sLtnn.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Daha kotusu bazilari baskasindan da ote kendisini, egosunu 1 numaraya yerlestiriyor.
Allah razi olsun.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Eğer ki birisini Allah'tan çok seversek
Allah birdir ve kalpte ikiliğe yer yoktur kalbimizden Allah sevgisi çıkar farkında olmadan. Şirke düşeriz... Ikincisi dinyadan ayrıldığımızda kabir azabı olarak bu ızdırab bizi bırakmaz birde kabirde ızdırap çekeriz
Üç bu dünyada bile reddelince feryad figan ediyoruz düşünsene; annenin oğluna acımadığı bi günde Allah (cc) bizi reddederse halimiz nice olur.. Rabbim mahşer günü reddeder çünkü kalite başka ilahlar var der
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Abdullah yusuf kardeşime katılıyorum...evladını bile severken ALLAH sevgisinden üstün tutmayacaksın..tutamazsın .. tutarsan şirke düşmüş olursun ALLAH muhafaza ..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Evladını çok sevmek, Allah için olursa, Allah'ın bir lütfu diye düşünülürse zarar vermezmiş kişiye.Bir yakınımdan duydum.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sevginin ölçüleri var elbette canım..yapılan herşey ALLAH rızası için olmalı..evladını severken Rabbim seni ne güzel yaratmış elhamdülillALLAH demek başka...oyyy benim evladım en güzeli herkezden güzel demek başka gülücük bu farklı bir durum kelimelere dökemiyorum..elbbette anne baba evladını koruyacak kollayaca sevecek...onu ALLAH ın emaneti olarak görecek..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-09-2014, Saat:09:40 AM, Düzenleyen: Noyan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.