You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Birbirimizin kaderi miyiz?

Yeni Üye
Selamun Aleyküm Hocam,

Lütfen bize yardımcı olun Allah'ın izni ile doğru yolu bulalım inşallah.

Ben 29 yaşında bekar bir bayanım. Yaklaşık iki yıl önce aynı iş yerinde çalıştığım bekar mümin bir erkeğin sevgisini Rabbim gönlüme düşürdü. Öncelikle bu sevgi benim hidayet yoluna adım atmama vesile oldu. Yaklaşık iki yıldır beraberce çok kez nerdeyse hergün diyebilirim vakit geçiriyoruz. Geçirdiğimiz vakitlerde gerek ayetlerden gerek Allah ve kuran ile ilgili konulardan bahsediyoruz. Fakat Rabbim bana verdiği sevgiden karşı tarafın gönlüne vermedi. Bu durum beni üzdüğü için Yaklaşık bir Buçuk yıl önce ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Vücudumda yaralar nüksetti. O kişi ile birlikte olduğumda, sohbet ettiğimde ise hastalık ortadan tamamen kalktı. İlaçların dahi fatda vermediği zamanlarda onunla bir kii saat sohbetim iyi olmam için yeterli oluyordu. Şimdi yine birlikte vakit geçirmeye devam ediyoruz. Allahtan umut kesilmez deyip Rabbim elbet gönlüne sevgi verecektir diye düşünüyorum. Kendiside benimle tüm düşüncelerinin uyum sağladığını aklen düşündüğünde hemen evlenmemiz gerektiğini ancak kalbine sorduğuna bana karşı aşk beslemediğini söylüyor. Bu durum bizim aklımızı kurcalıyor. Bu şekilde aşk olmadan sadece şefkat ve merhamet evliliği olabilir mi? Benim içinde bulunduğum sağlık imtihanım acaba onunda mı imtihanı? Peygamberimizin evlilik tavsiyesine bakacak olursak "Kadınla şu 4 şey için evlenilir: Malı için, asaleti-soyu- için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun." diyor Efendimiz. Kendisi de sürekli bunu mu yapmam gerekiyor acaba güzel birisini aramaktan vazgeçip dindar olanı seni mi seçmeliyim diye düşünüyor. Ama dediğim gibi bana aşk duygusu olmadığı için bu yola adım atmaktan korkuyor. Buna rağmen Allaha güvenip onun rızası için evlenmeli miyiz? Yoksa bu durumda onun beni bıraktığında hastalığım başladığı için başkası ile evlenmeye gönlü el vermiyor. Benim onun hayatını engellemeye gönlüm el vermiyor. Ayrıca bir hususta aileler. Benim ailem evlenmemizde herhangi bir sakınca görmüyorlar fakat onun ailesi beni istemiyor. Henüz benimle tanışmadılar. İstememe sebepleri, dış görünüşü daha güzel bir kız istiyorlar, eğitim,tahsil ve iş olarak daha yükseklerde birisini istedikleri için benimle tanışmayı dahi uygun bulmadılar. Ailesine karşı bu durumda itaat etmeli midir? Bizi bu konularda aydınlatırsanız çok memnun oluruz. Biz iki yıldır tüm bu konular üzerinde düşünüp sorguluyoruz fakat doğru cevabı bulamadık.
Allah razı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Birbirimizin kaderi miyiz?
Allah gönlünüzdekini hakkınızda hayırlı kılsın ve size nasip etsin İnşallah.Ancak karşı tarafın sizinle evlenme hususunda tereddütleri var ise vazgeçmenizi öneririm, şu an sizin o kişiye karşı hissettiğiniz yoğun duygular ileride evlendiğiniz takdirde ortaya çıkacak sorunları görmenizide engelliyor, belliki beyefendinin muhafazakarlığı, manen kendini yetiştirmiş olması sizi bütünüyle etkilemiş, siz şimdi aşıkta olmuşsunuzdur Allah bilir.. hastalığınıza iyi gelen yönüde bu. Ama daha fazla ilerletmemenizi öneririm.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Karşı taraf samimi ise sizinle evlensin eğer niyeti yok ise bunu açıkça belirtsin bu kadar uzatılması hem meşru değil hem de kız tarafına yazık olur sonra üzülen taraf olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Seni sevmeyen biri ile ile evlenmemeni tavsiye ederim. Hele bu konuda sana güzel birisini aramaktan vazgeçip dindar olanı mı tercih etmeliyim diyen biriyle hiç evlenme. Allah gönlüne göre versin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kaderi yazan biz değiliz ki,bunun cevabını biz verelim.
Burada bir çok yorum yapılacak ama yine Allah bildiği ve sizin istediğiniz olacak.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Cevap yazıp ilgi gösterdiğiniz için Allah razı olsun sizlerden. Dediğim gibi ikimiz de bu konu üzerinde çok fazla düşünüyoruz. Şefkat evliliği olabilir mi acaba diye. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Dualarınızı eksik etmeyin bizden.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
en iyisini bilen ALLAH a hamd olsun...

ben geçenlerde bir yazı okudum..ve kağıda çıkarıp..büromda duvara yapıştırdım..

Üzülme
bir şey olmuyorsa;
ya daha iyisi olacağı için
ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur..... gülücük

bazı şeyleri zorlamamak lazım...Rabbim kullarının yanındadır..olmuyorsa belkide senin için daha iyi olduğu için oldurmuyordur...

bunu dışında karşı tarafın sevgisi yok değil..var...sevmeyen insan bu zamana kadar yanında olmaz...aşk olmamasından bahsediyor....

aşk nedir öncelikle bunu çözmek lazım...sevgi olmayan yerde aşk doğarmı? aşk olmayan yerde sevgi olmazmı ?

ben de eşime aşık değildim evlendiğimde mantık evliliği yaptım....ama şuan ona olan sevgim ve saygımla oluşan aşkı ifade edemem elhamdülillah gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeş dalga mı geçiyorsun bizimle!

Hem seni sevmediğini söylmektesin hem şefkatten bahs etmektesin.Kusura bakma ama bu uslubundan ötürü seni hiç samimi bulamıyorum.İnsan sevmiyorum dediği birine nasıl şefkat gösterecekmiş(hem de bir ömür boyu) bana bunu bir açıklayabir misin?

Şefkatli bir insan yüzüne,gözlerinin içine baka baka seni sevmiyorum der mi !
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
dalga geçmiyor ...ayrıca fevrisiniz...empatisisizsiniz ..yazamadım :D empati yapmıyorsunuz...

çocukça cevaplar veriyorsun bekkain...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.