You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"BİR SAVAŞIN ÖN SÖZÜ..." Hanzala (2)

Profesör
Bundan sonrasını anneme okur musunuz?... malum O okuyamaz:

ANNECİM HAKKINI HELAL ET...

Yüz binlerce mazlum çocuk gibi bende böyle olmasını istemezdim...

Geçen gün şeytan taşlarken misket bombası attılar üzerimize. Beni bir kurşun sıyırdı geçti, çok kanım aktı, eve zor attım kendimi..Hani üşüyordum ya kaç gecedir; kansızlıktandı sanırım...

Sana söyleyecektim, erken iyileşir diye bekledim...
...Hemen geçer diye geciktim ama geçmedi...

En yakın hastane kaç şehir ötede anne...Hastaneler mücahit abilerle dolu...Hem seni perişan etmek istemedim, geçer dedim geçmedi anne...

Hep sabaha karşı ağabeylerimi rüyamda görüyorum, bir gülümsüyorlar ki sorma "GEL GEL" diyorlar...Koşuyorum onlara doğru, altlarından ırmaklar akan yemyeşil çimenlerle örülüyor her yanım...
Sende yanımda ol istiyorum; anne anne anne diye seni çağırırken, sen sesime uyanıp kaldırıyorsun beni.. O EN GÜZEL RÜYADAN...

ANNECİĞİM BENİM VAKTİM AZALDI...

..Sana bir kaç vasiyetim olacak..

Geçen arkadaşların ailesi yemiş zehirlenmişler. Komşulara okut, üzerinde "U.N" yazan hiç bir paketten bir şey yeme...Ben sana bir süre yetecek İ.H.H yazan gıdalardan bıraktım; onlardan ye olur mu?..

Anne; içinde mücadele ve dua ayetlerini bol okuduğum Kelamullah'ı, Kur-an'a yeni geçen İbrahim'e verir misin?

Ayakkabılarım Halil'inkinden sağlam...onun ikiside yırtık benim teki yırtık, az yama yaparlar...O Yahudi askerlerinden kaçamıyor; ayakkabılarımı Halil'e ver olur mu?

Beyaz kedim Bulutu benim yerime "gökgürültüleri"nden sakla olur mu? Ona etten duvar ör... Ha kulaklarını tıkamayı da unutma!!

Abdullah abimin sapanını yastığımın altına bırakıyorum... Ola ki israil askerleri eve kadar gelir, onlara atarsın...Taş ta var ocağın orda, kendi ellerimle seçtim...onları kullan iyi kavis alır onlar..

Arkamdan ağlama desem de bilirim içten içe ağlarsın...Hemde dört farklı şekilde ağlarsın...Benim "ağlama anam" dediğim aklına gelir, döner bir de bunun için ağlarsın...

AĞLA ANAM, Gökyüzümüz açılmıyor madem, için açılsın be anam!!

...AĞLA DOYASIYA...

Gülümsememek elde değil; benim neyim var ki vasiyet yazdım...

Aaaa unutmadan; çamurdan uçağımı yeni doğan amcaoğlum "UMUT" a verirsin...Onun masmavi gözleri gökyüzüne daha çok benziyor.

Sen hep derdin ya Allah iyileri erken alırmış yanına...

Ara sıra "yaramazım" diye okşardın ya beni;...İyiliğime şahit olur musun anne?..
Çocuklar günahsız olurmuş ama...acılar beni çok büyüttü...

İÇİM DAĞ GİBİ ANNE
...İçim dağ gibi...

Filistin Halkından ve Kudüs Davasından Affımı dilerim...Atamayacağım taşlar için...
Ahh...
Hanzala...
"BİR SAVAŞIN ÖN SÖZÜ..."
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: "BİR SAVAŞIN ÖN SÖZÜ..." Hanzala (2)
Sad ve daha nice hanzaLalar...

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Aslında bu konuda söyleyeceğim o kadar çok şey var ki.Yani gördüklerime dayanarak.

Ne acıdır ki dünya müslümanlarının yandığı kadar yanmayan filistinlileri gördüm.Belkide onlarınki kolay kabullenişi seçmekdi bilemiyorum.Sırf israil hükümetinin sağladığı imkanlardan faydalanmak için israil vatandaşı olanlar var.

Ne düşünerek yada nasıl bir hayata sahiplerde bunu tercih etmişler tam olarak bilmediğim için yaftalamak istemiyorum.Gördüğüm kötüler göremediğim iyilere referans olsun istemiyorum.Rabbim her insanın gönlüne aynı aşkı vermiyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet dedigin gibi bazı dönenler var iman meselesi belki...belki çaresizlik kimbilir...bize buradan bakınca bazı şeyler kolay görnüyor aynı durumda olsak neyi nasıl yaparız Allah bilir

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İnsanları değerlendirirken onları yaşadığı şartlara göre değerlendirmek lazım.O yüzden yaftalamayı seçmiyorum ama dediğin gibi şartlar ne olursa olsun imanıyla alakalı.Yoksa ne zulüm görenler savunduğu fikirlerden geri dönmemiştir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet...ilk islamın yayılışından başlar müslümanların zulumu...en çok zulum gören Resulullah(sav) dir ama daha eskiye dayanır...nemrutun hz ibrahimi ateşe atmasından tut...firavunun hz musaya yaptıklarına kadar gerilere gider...ama bu insanlar peygamberler sahabeler kadar sabırlı değiller muhakkak...öyle olmalı mı olmalı tabi...keşke hepimiz başımıza silah dayandıgında yada ailemizle tehdit edildigimizde ben dinimden dönmem diyebilecek kadar güclü imana sahip olabilsek...işte gerçek şehitler öyle imanlı olanlar...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
inşAllah...yada sonu cennet olan sınavımız olur

Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Af Rabbim af..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.