Gerçekten de, devlet düşmanlığı propagandasını İyi yapmış namussuzlar. Daha bugün derste şehadeti anlatırken,14 yaşında bir öğrencim; "askerler polisler Şehit olmuyorlar ki hocam çocukları öldürüyorlar" dedi. -Çocukların cebinde el bombası ne arıyor oğlum? dedim. Bir diğeri; -"Devlet Kürtlerin hakkını vermiyor" dedi, ben de -Bana verilip de, sana verilmeyen hak hangisi söyle bakalım? dedim.. Bir tanesi de, tuttu -Bu topraklar eskiden Kürtlerinmiş, Şimdi neden devlet kurmasına izin vermiyorlar? dedi. - O mantıkla gidersen eğer; Yunan gelir önceden benimdi der Egeye yerleşir, Rum gelir önceden Benimdi der Karadeniz'e yerleşir, oğlum devlet bir kere taviz verirse ortada bir devlet kalır mı? dedim.. Ama öte yandan anlattıklarımın bir işe yaramayacağını biliyorum frown ifade simgesi Buradaki suriyelileri gördükçe de kinleri büyüyor. Çocukların ağzında hep aynı türkü:"Devlet niye kobaniye yardım etmemiş de suriyelileri getirmiş".. Biz ne kadar ırkçılık haram desek de, adamlar milliyetçilik üzerinden hedefe ulaşmış görünüyor. Çoğu zaman boşuna konuştuğumu düşünüyorum, fikirleri o kadar sabitleşmişki; PKK=Kürt algısı oluşmuş ne yazık ki!
Halkın geneli hdpli ama insana saygıları sonsuz. Benim müdürüm de hdpli, (m.e.b içindeki HDP sempatizanları da başlı başına bir sorun bu arada tabiki) polis eşi olduğumu bildiği halde elinden gelen yardımı esirgemez. Hatta elektrik kesintilerinden dert yandığında; -"hem baraj inşaatlarını bombalayanlara destek verip, hem de elektrik kesintilerinden dert yanmak saçma olmuyor mu?" demistim, Ak partili olduğumu da biliyor, oturup siyaset konuşuruz tavır da almaz. Yani benim bu kadar iyi insanların, bu illet partiyle nasıl özdeşleşebildiklerini aklım almıyor.İste bu mecradan bakınca size hak vermemek mümkün değil. Adamlar(!) propaganda konusunda şapka çıkarmaya layık..! Siz bütün bunları zaten biliyorsunuz, vaktinizi aldım hakkınızı helal edin. Benim bu saatten sonra; hz. Musa'nın duasını okuyarak derslere girmekten ve "Allah bu milletin basiretini açsın" diye dua etmekten başka çarem yok maalesef..
alıntı