You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

...Revan...
Bir Nesil Geliyor
Bir nesil geliyor. Bir nesil geliyor… Üç cümleyi bir araya getirip de derdini anlatamayan, üç kelimelik tek cümlesinin de iki kelimesi küfür olan bir nesil..
Bilmediğini araştırmayan, istişare etmeyen, biliyor havasında haddini bilmeyen bir nesil geliyor..
Futbol ve magazinden başka konuşacakları olmayan..
Okuldan çıktığı gibi laptopunun başına koşan..
Beş bin sms’ini beş günde, üç yüz dakikasını üç günde bitiren..
Kalbi dönek, ruhu sinmiş, nefsi parlak, beyni allak bullak bir nesil geliyor..
Tarihinden korkan, tarihine tu kaka eden, edebiyatından bihaber şuursuz, biçimsiz, şekilsiz, tipsiz ve tici,
Ceddini ceddadını, neslini efradını düşünemeyecek, düşünemeyen bir nesil geliyor.
Paylaşmayıp hep bana diyen, saygı duymayıp saygı bekleyen, sevgiye, sevgiliye, sevene, sevilmişe nefret duyan,
Demokratik, laik, sosyal, çiçekci, böcekçi, bilmediği, bilemeyeceği ve anlayamayacağı her şeye burnunu sokan fakat asosyal,
Ben bilmiyorum demeyen, ilmiyle amel etmeyen, okumayıp okumuş gibi, anlamayıp anlamış gibi, huzurdaymış gibi gibi yapan bir nesil geliyor..
İtaat edilecek durumda başını en yukarıya kaldırmakta yarışan, boyun eğmemesi gereken noktada ise ağzını burnunu taşa toprağa sürten,
GDO’lu sebzeden, meyveden farkı olmayan, suyu çekilmiş portakal gibi tatsız, olgunlaşmadan bahçesinden koparılan kavun ve karpuz gibi kabak bir nesil geliyor.
Bir nesil geliyor. Belki de böyle bir neslin çocukları geliyor..
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-08-2014, Saat:09:45 PM, Düzenleyen: Revan.
-İKRA-
RE: Bir Nesil Geliyor
Eskiden bir alim, kıyamete yakın naylon insanlar çıkacak demiş,
tespitler doğru ne yazık ki icon
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
GDO’lu sebzeden, meyveden farkı olmayan, suyu çekilmiş portakal gibi tatsız, olgunlaşmadan bahçesinden koparılan kavun ve karpuz gibi kabak bir nesil geliyor.

Farkli bir benzetmegülücük
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
"Bir nesil geliyor. Bir nesil geliyor… Üç cümleyi bir araya getirip de derdini anlatamayan, üç kelimelik tek cümlesinin de iki kelimesi küfür olan bir nesil.."

5 yaşındaki çocuğun ağzında dahi mukaddesata küfür..Nerden öğreniyorlar..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Evet yerinde ve doğru sözler! Ve biz bu nesli yetiştirirken ne yazık ki riyakarlıklardan koparıp alamaz olduk. Doğru yolda yanlışlar bulunacağına,yanlış yolda doğruları geç farkediyorlar.Farkediyoruz. Paylaşım için Sağolunuz!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Buyuklerden ogerniyorlar. Maharet olarak gosteriliyor bi de..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
çocuk anne babayı örnek alır..Aile bireyleri kendini ne kadar geliştirirse çocukta o kadar geliştirir..ama ne yazık ki şu zamanda çocuk yetiştirmek çok zor..

birde şuna şahit oluyorum anne-baba muhafazakar veyahut mutaasıp diyeyim çocuklarına bakıyorum özellikle kız çocuklarını yaşı kaç olursa olsun modern yarı çıplak giyindirmekten sakınmıyorlar...nedenini çözemedim senin için günah olan çocuğuna helal mi Saskin

eğitim-eğitim-eğitim ilk olarak ailede başlıyor ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-08-2014, Saat:09:06 AM, Düzenleyen: Noyan.
Çalıkuşu
Benim zannimca, kendileri istekli ve bilincli tesetturlu olmadiklari icin cocuklarina rahatlik veriyorlar.. Biz yapamadik sizler yapin, biz rahat olamadik sizler olun, gezin, tozun, eglenin, keyfinize bakin" iyi anne baba modeli olmak icin yaptiklarini zanediyorlar, kendilerinin cok sıkı ve zorla yasadiklarini dusunerek..

O yuzden genelde zamanin sorununu "bilinc/ bilincsizlik" diye dile getiririm. Anneler tesetturlu olsa bile bilincsiz olduklari icin boyle davraniyorlar gibi geliyor bana..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.