You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir Müslüman'ın 1 Dakikada yapabilecekleri

" HACI "

Hep beraber 1 dakada neler yapabilecegimize okuyalim insaAllah
Sadece 1 dk ne kadar cok kiymetli...

1 dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir sekilde okuyabilirsin.Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptir.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.

1 dakikada on defa ihlas suresini okuyabilirsin 10defa ihlas suresi 3 kuran hatmine bedel sevap kazandirir.Hergun bir dakikani ihlas suresine ayarsan ayda 300 defa senede 3600defa ihlas okumus olursun.Buda 1200 hatme bedel olur

Yuzune bir dakikada Allahin kitabindan bir sahife okuyabilirsin.

1 dakikada kisa bir hadis ,kisa bir ayet ezberleyebilirsin.

1 dakikada 30 defa kelimeyi tevhid getirebilirsin.

1 dakikada 100 defa SubbhanaAllahi ve bihamdihi dersin.Denizlerin kopugu kadar gunah da olsa bagislanir.

1 dakikada 40 defa La havle dersin cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmis olursun.

1 dakikada 60 defa Estegfirullah el azim dersin bagis ve affa nail olursun.

1 dakikada 25 defa salatu selam soylersin 250 sevabi, 250 bagis ve 250dereceye nail olursun.Sefaati Mustafa’ya s.a.v nail olursun.

1 dakikada dua,tefekkur,tezekkur kalbini inceleyen taatlerle olursun.Kalbin 1 dakikada ameli yerine gore omre bedel olur.

Hz-Allah'in (c.c) selami rahmeti bereketi hidayeti magfireti sizin uzerinizde olsun insaAllah

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Bir Müslüman'ın 1 Dakikada yapabilecekleri
SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

Nem sitenize yeni üye oldum, Daha önce bir çok siteleri inceledim fakat çoğunluğunu HURAFELERLE dolu
buldum. Sonra İmam-Hatip sitesine rastlayınca ,bu site mensupları müsbet dini eğitim almışlardır diye düşünerek sitenize üye oldum.

Ancak yukarıdaki yazıyı görünce siz İmam-Htiplilerin de HURAFEDE diğer sitelerle yarıştığınızı anladım.

Yukarıdaki yazıdan sadece bir cümle:
Alıntı:Bir dakikada 5 defa fatiha suresini seri bir şekilde okuyabilirsin fatiha suresini bir
defa okumak 1400 sevaptir .5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.
Alıntı:ÖNCE arkadaşlar ne demek 1400 sevap ? Bu 1400 nedir ? 1400 kilo mu ? 1400 metre mi? 1400 ton mu?
Arkadaşlar sevabın RAKAMI olur mu? Rkamı olrsa 5 sevap 10 sevap dersek 6.5 ( altı buçuk ) sevap olur mu?

Buffff sevaplara rakam vermek sayı ile ifade etmek HURAFEDİR. Okunacak dualara rakam vermek ( 41 defa
fatiha okumak gibi) HURAFEDİR. BUNLARIN DİNİMİZDE YERİ YOKTUR.

Gelelim ikinci konuya:

Arkadaşlar Yüce Allah bize bir vücut vermiş,sonra bu vücuda CAN vermiş, sonra kendi nefsinden üfleyerek
bir RUH vermiş. Biz insanoğlunun yaşayabilmesi için dünyayı yaratmış,dünyaya su vermiş ,hava vermiş,
bütün bitkileri hayvanları yaratmış,bunların hepsini bizlerin yaşayabilmesi için yaratmış.

Sonra bizden ne istiyor:
ALLAHINIZI TANIYIN VE ONA ŞÜKREDİN diyor.

Allah şükretmek ,ibadet etmek O NA OLAN ŞÜKRAN BORCUMUZDUR.
İbadet ederek ona olan borcumuzu ödüyoruz. borç ödemek sevap kazandırmaz.
SEVAP KAZANMAK İSTİYORSANIZ:

Allahın yarattığı bir ağacın dibine su dökeceksiniz, bir güvercine 4 darı tanesi vereceksiniz veya Allahın yarattığı bir insana bir yardım veya iyilik yaparak ondan ''Allah razı olsun '' duası alacaksınız.
SEVAP VE HAYIR HEYBENİZDE BU ÜÇ ŞEY OLACAKTIR.

Öbür tarafta size sorulacak ilk şey:
Sevap ve hayır heybenizde neler getirdiniz olacaktır....

Selam ve dua ile.....
Degerli SELİM Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.