Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
-Bir konu-
-Bir konu-
Sen ayetleri Resulullah gibi değil , kendin gibi anlamaya çalışıyorsun.Resulullah o hainlere cezasını vermiştir.
Çünkü o hainler , hainlik edip , deve çobanının gözlerini çıkardılar.Sonra yakalanıp aynısı kendilerine yapıldı.İşte bu kısastır.Onların dünya ve ahiretteki rüsvalığıdır.
2-Ayeti inkar küfür,ayeti yanlış manalandırmak ise günahkar ve sapıklık vasfını getirir.
3-Bahsettiğim hadisin senedi sahihtir.Hadisi inkar ediyorsun.Yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorsun.
4-Benim bahsettiğim ayette : ''Allah ve Peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde fesat çıkaranların cezası '' diye geçiyor.Yani sadece savaş değil , yeryüzünde fesat çıkaranlara da aynı cezayı ''öldürülmeleri veya asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çapraz biçimde kesilmesi veya (eyleştikleri) yerden sürülmeleri'' cezası veriliyor.(Maide,33) Hani sadece savaşanlaraydı hadi bakalım ayeti inkar edemiosun yine yanlış manalar mı vericeksin efendi , kendine gel , Kuran bu...
5-Gelelim senin delil olarak getirdiğin ayete : Ancak o kimselere dokunmayın ki, sizinle aralarında anlaşma olan bir kavme sığınmış bulunurlar; yahut ne size karşı harp etmeyi, ne de kendi kavimlerine karşı savaşmayı gönüllerine sığdıramayıp bîtaraf olarak size gelmişlerdir. Eğer Allah dileseydi, bunları üzerinize musallat kılaradı da sizinle savaşırlardı. O halde sizi bırakıp bir tarafa çekildikleri ve sizinle savaşmayıp barışa yattıkları takdirde de Allah, onların aleyhinde sizin için tecavüze bir yol (izin) vermemiştir.(Nisa,90)
Allah burda ,
اعْتَزَلُوا قِتَالَكُمْ
وَمَنِ اتَّصَلَ بِهِمْ ، وَيُقَالُ : يَوْمَ فَتْحِ مَكَّةَ يُقَاتِلُوكُمْ مَعَ قَوْمِهِمْ
الصُّلْحَ فَانْقَادُوا وَاسْتَسْلَمُوا
1-Sizi öldürmeyi bırakıp bir tarafa çekilirlerse
2-Sizinle savaşmazlarsa
3-Barış yani sulh ederlerse
--
Peki sana soruyorum,O çobanı öldürenler.Ne yaptı?
Önce Müslüman oldular.Sonra iyice güzelce beslendiler.Sonra dinden dönüp , Çobanı öldürdüler.Hemde feci bir şekilde gözlerini oyarak...
Bunlar yukardaki 3 şarttan 2'sini zaten çiğnemişler ve ölümü haketmişler.
KENDİNLE BİLE ÇELİŞİYORSUN.YAZIK,
Bide Buharideki hadise , ''Ben böyle birşeye inanmıyorum'' demen ilme olan saygısızlığını çok iyi ifade etti.Buharinin tırnağı olamayacak adamlar şimdi Buhari de kimmiş diyorlar.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi