You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir Kardeşin İhtiyacını Gidermek

Yönetici

İbn Abbas (ra), Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)in mescidinde itikafa çekilmişti. Bir gün birisi gelerek ona selam verdi ve yanına oturdu. İbn Abbas adama:

- Ey falan seni üzgün görüyorum. Sebebi nedir? Diye sordu. Bunun üzerine adam:

- Evet üzgünüm, ey Resulullah'ın amcasının oğlu! Falan adamın benim üzerimde hakkı vardır. Beni para karşılığında hürriyetime kavuşturdu. Ancak şu kabirde yatan Hz. Peygamberin hakkı için bunu ödemeye gücüm yoktur. Dedi. İbn Abbas:

- Peki senin için onunla konuşmamı ister misin? diye sordu. Adam:

- İstersen bir konuş! dedi. İbn Abbas da nalınlarını giyerek mescitten çıktı. O kişi:

- Ey İbn Abbas! Yoksa itikafta olduğunu unuttun mu? dedi. İbn Abbas şöyle cevap verdi:

- Hayır unutmadım. Ancak ben aramızdan bir zaman önce ayrılan Hz. Peygamber (sav)in şöyle buyurduğunu işitmiştim:

- Kim bir müslüman kardeşinin ihtiyacını gidermek için çalışır ve onu giderirse, bu onun için on senelik itikaftan daha hayırlıdır. Allah-u Teala kendi rızası için bir gün itikafa çekilen kişiyle, cehennem ateşi arasına üç hendek koyar ki her birisinin büyüklüğü doğu ile batı arasındaki mesafe kadardır.

İbn Abbas (ra) bunları söylerken bir taraftan da ağlıyordu. (Taberani, Beyhaki, Hakim)
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.