You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Bir kaç soru :)
Selamün Aleyküm arkadaşlar.
Kısaca anlatmak istiyorum makine ressamlığı okudum şuanda evimde home ofis olarak grafik tasarım ve özel bir yerde teknik ressam olarak çalışmaktayım işe başlayalı 1.5 yıl oldu elhamdülillah maaşım iyi 1 araba alabildim fakat "Namaz için sadece burada değil bir çok yerde sıkıntı yaşatıyorlar insana" kapının önünde 15-20 dakika sigara adam göze batmıyorda 10 dakikalığına öğle namazının farzına gidipte yemeğe gitmeyen adama dahi laf söyleme cesaretini gösterebiliyorlar.

Home ofis olarak'ta çalıştığım için maaşım gayet iyi duruma geliyor teknik ressamlığı bıraksamda aylık cebime 1.100 lira gibi bir rakam kalıyor.

Bende bunu göz önünde bulundururak açık öğretimden ilahiyat okumaya karar verdim fıkıh olsun akaid olsun kuranı kerim olsun bu dersler açısında problem yaşayacağımı zannetmiyorum zorlanırım elbette fakat bunlar zaten benim için bilgi sahibi olmam gereken farz ilimler olduğu için Ya Allah der sınavları veririm.

Fakat arapça konusuna değinirsek bu konuda çok şüpheliyim kurslarla görüşmeye gittim aylık 900 lira ücretle sadece aöf ilahiyat konularına çalıştırabileceklerini öne sürüyorlar ve bu kurslar hafta 7 saat. Buda mantıksız bir durum benim için zaten 24 saatin tamamını evde geçireceğim işten ayrıldıktan sonra bu parayı erkek kardeşimin eğitimi için harcamam daha uygun düşer diye düşünüyorum.

Ve konuyu iyice uzatmışken benim için can alıcı soruyu sorabilirim.
Bu kurslar hafta 7 saat 3 ayda ilahiyat arapçasını öğretiyorlarsa
Bizde evimizde çalışarak öğrenebiliriz fakat nasıl ?
Nereden başlamalıyım ?

Ve son olarak işten istifa edeceğim ailevi bir problem doğurmayacak fakat.
Üniversite bitiminden sonra imam olabilecekmiyim derdim bu ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Bir kaç soru :)
Aleyküm selam ve Rahmetullah öncelikle hoş geldiniz kardeş

Melesef bugün bile işverenler müslümanların olmazsa olmazı namaz hususunda pek hassas davranmıyorlar, fakat onlar bu görevde hassas değil diye namazı terkedecekte değiliz.çatlasalarda patlasalarda namaz Allah'ın emridir ve bu emir dünya yıkılsa yerine getirilecektir.İşyerinizde size nasıl bakarlarsa baksınlar kovuluncaya kadar hatta çok çok zor durumda kaldığınız zamanlarda iki namazı cem etmek zorunda kalsanızda namazınızı hiç aksatmadan kılmaya devam etmelisiniz.

Bir ilahiyatlı olarak elbette akaid,hadis tefsir gibi dersler öğrenilmesi gereken derslerdir,Ku'an-ı Kerim ise istenilen düzeye gelebilmek için daha fazla çaba ve zaman gerektiriyor ( mahreç, tecvit, mahreç ve tecvid uygulamaları ile takılmadan kur'an okumak ve yedi büyük sure dahil ezber) bunların öğrenilip ezberlenilmesi bir süreçtir..biz 4+4 yıla yayarak bu süreci tamamlayabildik.( bu arada ilahiyatta arapca'dan ziyade kur'andan kalmalar olur gülücük)

Aöf ilahiyat mezunlarının arapçaları nisbeten kolay kitapları alın bir kaçta yardımcı kitap evde cd dinleyerek bile bunu halledebilrisiniz. yalnız aöf mezunları şu durumda bile imam olmaları kpss ve alan sınavından en az 60 puan almaları sonunda diyanetin kadro açması ve eğer açılmış kontenjan sayısı sizin aldığınız puan düzeyinde ise mülakata çağrılırsınız mülakatta din kültürü, fıkıh,ezber ve kur'a okuturlar, bu sınavdan geöerseniz imam olabilrisiniz..MEB de 2 yıllık mezunların atanması mümkün değil..bundan sonra DGS sınavlarına girer yeterli derecede puan alırsanız 3. 4. sınıflarıda okuyabilrisiniz. son sınıfta formasyon almak zorundasınız..ve daha sonra KPSS ve alan sınavları var..yeteri derecede puan alırsanız öğretmen olarak atanabilrisiniz kardeşim.. biraz uzun oldu ama hakikat bu malesef..bu arada bu yıl imam hatip kontenjanı 3 bin civarı.. gülücük alımlara ise ilahiyat hafız-ilahiyat- önlisans hafız- önlisans SIRASI UYGULANIYOR KARDEŞİM... gülücük KOLAY GELSİN..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
AlykümSelam

Bence de iş yerinizde direnç göstermelisiniz, istifa etmemelisiniz. Müslümanlar her yerde olmalı. Bugün siz önünüze çıkan sorunlar ile mücadele etmelisiniz ki sizden sonra gelenlere bir kolaylık olsun. Yapmak istedikleri tek şey sizden kurtulmak yoksa siz Allah Korusun namazı bıraksanız dahi sizden memnun olmayacak ve dost edinmeyeceklerdir.

Madem işten çıkarılsanız dahi kimseye muhtaç olmayacak kadar bir geliriniz var o halde mücadele etmek sizin için daha kolay olacaktır.

Allah yardımcınız olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Gül-i Cennet : Dgs ile geçiş yapsamda formasyon zor biraz vazgeçtim heralde gülücük 2 yıl okuduktan sonra atanamamak kötüymüş gülücük

alpi : Orası öyle fakat bunun birde evliliği var çoluk ve çocuğa karışması var değilmi gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-06-2015, Saat:02:32 AM, Düzenleyen: buharayolcusu.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.