Kısaca anlatmak istiyorum makine ressamlığı okudum şuanda evimde home ofis olarak grafik tasarım ve özel bir yerde teknik ressam olarak çalışmaktayım işe başlayalı 1.5 yıl oldu elhamdülillah maaşım iyi 1 araba alabildim fakat "Namaz için sadece burada değil bir çok yerde sıkıntı yaşatıyorlar insana" kapının önünde 15-20 dakika sigara adam göze batmıyorda 10 dakikalığına öğle namazının farzına gidipte yemeğe gitmeyen adama dahi laf söyleme cesaretini gösterebiliyorlar.
Home ofis olarak'ta çalıştığım için maaşım gayet iyi duruma geliyor teknik ressamlığı bıraksamda aylık cebime 1.100 lira gibi bir rakam kalıyor.
Bende bunu göz önünde bulundururak açık öğretimden ilahiyat okumaya karar verdim fıkıh olsun akaid olsun kuranı kerim olsun bu dersler açısında problem yaşayacağımı zannetmiyorum zorlanırım elbette fakat bunlar zaten benim için bilgi sahibi olmam gereken farz ilimler olduğu için Ya Allah der sınavları veririm.
Fakat arapça konusuna değinirsek bu konuda çok şüpheliyim kurslarla görüşmeye gittim aylık 900 lira ücretle sadece aöf ilahiyat konularına çalıştırabileceklerini öne sürüyorlar ve bu kurslar hafta 7 saat. Buda mantıksız bir durum benim için zaten 24 saatin tamamını evde geçireceğim işten ayrıldıktan sonra bu parayı erkek kardeşimin eğitimi için harcamam daha uygun düşer diye düşünüyorum.
Ve konuyu iyice uzatmışken benim için can alıcı soruyu sorabilirim.
Bu kurslar hafta 7 saat 3 ayda ilahiyat arapçasını öğretiyorlarsa
Bizde evimizde çalışarak öğrenebiliriz fakat nasıl ?
Nereden başlamalıyım ?
Ve son olarak işten istifa edeceğim ailevi bir problem doğurmayacak fakat.
Üniversite bitiminden sonra imam olabilecekmiyim derdim bu ?
)