You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir işkence aleti olarak TV; Esir toplum...

Profesör
Birçok kanal var gelecekten (!) haber veren, fal bakan. Geçmiş kameranın karşısına kâğıtlara bakarak kendisini arayana bir şeyler söylüyor.
Biraz sinirlendim.. Kime mi? Bunu arayanlara. Kocasından ayrılmış, boşanmışlar da.. Tekrar birlikte olabilirler miymiş?..
Be sersem.. Git kocanla konuşsana bunları.. Değiştirdim.
...
Radyo programlarında da sık sık rast geldiğimiz Ayfon ve Galaksi (!) pazarlayan kanallar. İkiyüz liraya.. Ne diyor biliyor musunuz?
Başka hiçbir yerde bu kampanyayı bulamazmışız ve dakikamız bitiyormuş. Biraz daha dinleseydim beni de kandıracaktı. Değiştirdim.
...
Hayda rinna rinna rinna rinanay.. Bu kanallarda da Allah’ı anarken (!) sınırsızca, umarsızca, hunharca halay çekebilir, misket oynayabilirsiniz..
İkisini de mi bilmiyorsunuz? Kendinizi ritmin akışına bırakın ve deli gibi zıplayın.. Değiştirdim.
...
Neler görüyorum neler. Merdiven altı firmalarla bizi karıştırmayınız diyor sahtekâr sunucumuz.. Tam yedi kg bal sadece yüz lira.
Ve cinsellik. Her yerde. Televizyon yapımcılarımızın vazgeçilmezi, olmazsa olmazı. Aşk diye sevgi diye pazarladıkları hayatımızın gerçeği.
...
Çizgi film kanalları ise birer kurtarıcı (!).
Çocuğuyla ilgilenmekten yorulan ebeveynin kurtarıcısı. Eğitim görevini yerine getiremeyen annenin kurtarıcısı.
Çocuğuyla oynamayan babanın kurtarıcısı. Çocuğunuzun rol modeli siz olun ey anne ve babalar.
Saçma salak çizgi film karakterlerine, hayali film artistlerine kaptırmayın evladınızı. Ve en masum çizgi filmin ne kadar zararlı olduğunu fark edeceksiniz dikkatli incelediğinizde.
...
Ve diğerleri..
Sohbet ettiğim bir arkadaşım televizyonu kapatmamı, beni kaybetmek istemediğini ifade etti.
Hatta bir an önce televizyonu atmamı tavsiye etti. Hak verdim.
Hiç mi faydalı program yok peki?. Eğer seçebilirseniz var. Biraz sıkıcı da olsa.
Röportajlarda milletimizin sık sık ifade ettiği edebiyat, tarih programları ve belgeseller.
Yalan söylemeyeceğim elbette.. Takip ettiğim bir iki dizi ve bazen haberler dışında televizyon seyretmiyorum. Yani o programları ben de izlemiyorum.

Mustafa Yunus Gonca
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-02-2014, Saat:06:59 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
General
RE: Bir işkence aleti olarak TV; Esir toplum...
Allah razı olsun kardeşim. Bir meçhulün içinde kayboldum birden. Gerçekten faydalı bir paylaşım okunmasını şiddetle tavsiye ederim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Güzel özetlemiş.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Cok guzel ifade edilmis
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.