You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir hadisin isnat değerlendirmesi:

هل أنا حقاً أنا ؟
Alıntı: Ebu Said el-Hudrî anlatıyor, Peygamberimiz şöyle buyurdu: “Allah’ı öyle çok zikredin ki, tâ -insanlar- size mecnun/deli desinler.”(Ahmed b. Hanbel, 3/68)

Muhaddisler hadisin zayıf münker metruk olduğunu söyler. Hadisin ravisi "Dirâc ibn Semân" zayıftır.

Ahmed İbn Hanbel der ki: Hadis münkerdir. İbn Adî; "İmam Ahmed’in Dirâc’ın, Ebi Haysem’den, onunda Said el-Hudri’den yaptığı rivayeti zayıf kabul ettiğini nakleder. Ebu Davud’da aynı şeyi söylemiştir.

İmam Nesâi onun hakkında bir yerde kavi olmadığını bir yerde de münker olduğunu söyler.Ebu Hâtim onun hadisi zayıftır der. Darekutni zayıf kabul eder. Başka yerde metruk der. Muhaddis Elbani Silsiletu’d Daifa’da (517)bu hadisi zayıf kabul eder.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Bir hadisin isnat değerlendirmesi:
En azından uydurma değil
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
iyi o zaman olursa söyleyeyim. az çok kitap okuyacak kadar. diğer soruna gelince ben ilmi kitaplardan alıyorum şahıslardan değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
şahıslardan almadım demedim merak etme ilim ehli araplardan dahi faydalandım fakat en doğru yol insanın kendisine has bir usulü olması gerekir ve bunun içinde bireysel bir yöneliş gerekiyor. ilim cehd üzerine cehddir. bu yolda takıldığın yerler olacak hataların elbette olacak ama çalışarak gelişecek hatalarını izale edeceksin. zaten kişi içtihadın da hata etse de ona bir sevap vardır. çünkü gayret göstermiştir. ama taklit edene gelince isterse isabet etsin ona hiçbir ecir yoktur hatta duruma göre günah dahi kazanabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.