You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Bir görüş...
Bu referandum parti meselesi değildi elbet...
Ancak birbirine zıt iki kelimenin tercihe sunulduğu her ortam bir yarışmadır ve CHP ile yandaşları kaybetmiştir...
Neden kaybetmiştir anlatayım...
Beylikdüzü’ndeki bir ışıklara kamp kuran CHP otobüsünden, incelemek için “Hayır” broşürlerinden istemiştim...
Yanımdaki başı
örtülü eşime gönderme yaparak, “Siz zaten ‘evet’çisiniz zayi olmasın” esprisiyle uğurlamışlardı...
Aynı günün gecesinde sahura kadar vakit geçirmek için takıldığımız bir kafeye belediye başkanı gelmiş, “Bu partilerüstü bir oylama” diyerek neden “Evet” denmesi gerektiğini anlatıyordu...
Bunların ışığında kim kazanacaktı?...
Tabii ki sağdaki...
Kendilerini akıllı, diğerlerini aptal görerek...
Kendilerine laik, olmayanlara dinci diyerek...
Kendilerine vatansever, diğerlerine vatan haini diyerek...
Çalışmak yerine miras yemeyi tercih ederek daha çok kaybedecekler... (...Ahmet Y. Eriş)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Bir görüş...
harikasın abi ya.. çok iyi anlatmışsın ve o insanlar(mahluklar)ın azcıkda olsa tanımlarını yaptın.. tek yaptıkları din üzerinden siyaset yapıldığını söylemek geri kalan herşey yalan dolan. bi türlü anlamıyorlar. bizim insanlarımza allahın müminlerine cahil diyorlar ya yazıklar olsun ne diyim!
[Resim: dinigif12zk.gif]
[Resim: 97100080a63e.jpg]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
“-Bavo dayîka min teqîya!...”
Duyduğumdan beri beynimin içinde dönüp dolaşıyor bu cümle...
Hakkari’deki mayın patlamasında 2 yaşındaki çocuk yara almadan kurtulmuş, hastanede babasına teslim edilirken söylüyor bunu:
“-Baba annem patladı!...”
Onca insanın öldüğü, daha doğrusu öldürüldüğü bir katliamdan sağ çıkan çocuk böyle bir cümle kuruyor...
Ama biz toplum olarak kör, sağır, dilsizi oynamaya devam ediyoruz...
Zira mayın “Orada” yani uzakta patlıyor yıllardır...
Bir film gibi, bir dizi gibi seyredip, “Aman bize bir şey olmasın da” mantığından kurtulamıyoruz...
“Hakkari olayı aydınlatılsın” diye ortalığı ayağa kaldıracağımıza korkak bir kabullenmeyi tercih ediyoruz...
Tepki göstermek için mayın illa ki görüş alanımızda mı patlamalı?...
Gerçekten anlamıyorum; bu tepkisizlik, vurdumduymazlık artık midemi bulandırıyor...
“Barış” için, “Artık silahlar sussun/mayınlar patlamasın” diye on binler/milyonlar ayağa kalkacağımıza, sokaklara döküleceğimize lanet bir sessizliğe bürünüyoruz...
Yazıklar olsun insanlığımıza... Gerçekten yazıklar olsun...
(...M.E. Fırat)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hani iğrençliklerin de bir sınırı olur ya; bu dizide yok...
İki bölüm yayınlandı, herkes işin Fatmagül boyutunu konuşuyor...
Cambridge’e kabul edilen tecavüzcünün anası, nişanlı tecavüzcünün dayısıyla birlikte...
Uzun saçlı çocukla, çiçek/böcek toplayan kadın dışında herkes; her an, her şeyi yapabilecek potansiyelde...
bırakın Fatmagül‘ü, bizim suçumuz ne?...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kime sorsanız “Hiç izlemedim” cevabı alınan bir dizi daha;
“Fatmagül’ün suçu ne?...”
Ama bakıyorsunuz, reytingi Kurtlar Vadisi’ni aşmış...
Peki kim izliyor; ne örf, ne adet bırakan bu diziyi?...
Ağızlarının suyu akarak, birkaç taciz sahnesi olsun diye bekleyen izleyicilere ve tecavüz denen şeyi allayıp, pullayıp pazarlayanlara yazıklar olsun...
Reytingi yok diye ekrandan kaldırılan birçok güzel dizi varken, bu tarz dizilerin rekorlar kırması, sezonlar boyu sürmesi ise insanlığın iki yüzlülüğünden başka bir şey değildir...
Dizi izlemem diyen bir adam değilim...
Çıkarsa bir iki güzel, iddiasız dizi izlerim...
Aşk-ı Memnu, Ezel, Kurtlar Vadisi vs. sevemedim, izlemedim hiç, ama izleyene lafım yok...
Lakin her gün “Fatmagül” başlığını görmek midemi bulandırıyor artık...
(...Mustafa Kemal Göltekin)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.