You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir Erzurumlu'nun Mektubu

Yavuz Sultan Selim Han

--------------------------------------------------------------------------------

Seni ele sevirem ki Diyacahsan ki niye? Ne bilim işde ele!
Seni görende bir hoş olir, ölir, ölir, ölirem Ahşam olir, davar, nahır, mal gelir, komlar, ahırlar dolir Sayiram, sayiram biri esgik Bi daha sayiram Bir de bahiram ki tamam Ama üzülirem Diyacahsan ki niye? Bennam işde ele
Yassi olir, sekide eymek yiyeceğam Civil lavaşi dürüm edir, tam kıtliram, sen ahlıma gelirsen, boğazimda dügümlenir, yiyemirem Gene diyirsen ki niye? İşde ele
Anam örtileri serir Gendi gendimi yiyirem Oda gidir, külli biçâre galiram Gözlerim süzülir, uyuyacağım uyiyamiram Gafam garişir, yüregim sıhişir, yatamiram Gene diyirsen niye? İşde ele
Guşluğa doğri daliram, hayal, hülya görirem, sanki yanımdasan Sevinir, sevinir bir hoş oliram Bir de ayıliram ki, yastığa sarılmışam Diyacaksan ki niye? Amaaan, işde ele
Sabah olir, horozlar ötir, gün doğir Gahiram tavuhlara, culuhlara yem verirem Culuhlari dutir dutir öpirem Onlari bile sene benzedirem Saggın deme niye? Ne bilim, işde ele
Gün gibi gelir, ay gibi gidirsen Beni yiye yiye bitirirsen Hep ömrümden götiriysen Seni sevdigimi de coh ey bilirsen Diyirsen ki niye? Bilirsen işde ele
Babam beni gapiya goymir diyirsen Ey helt yiyirsen Gomşulara, emin, bibin, ezen gile gidirsen Medem ele çıh cama, tırhıca gel! Yüzün görim, bu da bene yeter Saggın deme niye? İşde ele

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan Bilir Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
RE: Bir Erzurumlu'nun Mektubu
ne bilem işte ele be abiiTongue
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.