You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
Bir düşünsen!
Koca adam evladı yaşındaki devlet memurunun elini öpecekti…
Devlet kurumunda yöneticilik yapan komşu köyümüzden bir arkadaşımla buluştuk, çay sohbet derken bir hatırasını anlattı:
‘Trafik yoğundu ve biraz da ihmalle daireye yarım saat geç kaldım. Baktım 60 yaşlarında birisi, yarım saattir evrakını imzalamam için beni bekliyormuş. Adamı görünce yıkıldım.
-Bey amca hakkını helal et, maalesef geç kaldım. Çok mahcubum. Senden ricam beni beklemen nedeniyle ne kadar zarar gördüysen, otobüsüne, gideceğin yere geç kaldın, başka bir şey olduysa onu ödemek istiyorum.
Adam şaşırdı. Burası neresi der gibi şaşkınca bakındı çevresine, döndü bana.
-Ben böyle bir devlet memuru görmedim. Allaha şükürler olsun ki böyleleri de var. Dedi.
Sarıldı ellerime, ellerimi öpecek. Koca adam, gözleri doldu. Niye şaşırsın ki, niye bana minnet duysun ki! O adama tam zamanında hizmet etmek zorundayım. Bu onun hakkı ve benim borcum. Eğer başka bir zamanda daha fazla çalışarak açığımı kapatmazsam yarım saatin maaşı bana haram. Devlet o mesai için ödüyor bana o maaşı. Bir sürü memur var böyle işe geç gelip erken giden. Kardeşim sen yetmiş milyonun hakkını yiyorsun. Haram yiyorsun. Nasıl ödeyeceksin bu millete kıyamet günü borcunu? Bir düşünsen! Muhammed Bozdağ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Bir düşünsen!
Allah buyuruyor "İSTİKAMET ÜZRE OLUN" müslümanlar her işde ve görevde Allah'ın rızasını, kul hakkını gözetse Dünya İslam olurdu ama..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Bir düşünsen!
Kibirden arınmış insanlardan beklenilen bir hareket.
Emeğine sağlık

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.