You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir Ayet, Hadis, Dua, Sahabe, Söz

Kıdemli Üye
BİR AYET

Savaş, Üzerinize Yazıldı!!!

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ
"Hoşunuza gitmediği halde savaş üzerinize yazıldı. (Farz kılındı) Bir şey sizin için hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin için şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz!"
Bakara Suresi 216

BİR HADİS

Cihad, Cennet Kapılarından Bir Kapıdır!!!

Ubade bin es-Samit radiyallahu anh şöyle dedi:

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Allah'ın yolunda cihad ediniz! Kuşkusuz ki Allah'ın yolunda cihad, cennet kapılarından bir kapıdır. Allah Tebareke ve Teala cihad sebebiyle üzüntüden kurtarır."

Ahmed bin Hanbel Müsned, Taberani Mucemu'l-Kebir, Taberani Mucemu'l-Evsad, Hakim Müstedrek, Tergib ve Terhib 3/79

BİR DUA

Her Namazın Ardından Yapılacak Dua

Muaz bin Cebel radiyalahu anh şöyle dedi:

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem elimi tuttu ve şöyle buyurdu:

-"Ya Muaz! Vallahi kuşkusuz ki ben seni seviyorum! Vallahi kuşkusuz ki ben seni seviyorum!"

Sonra da Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

-"Ya Muaz! Her namazın ardından, şöyle demeni tavsiye ediyorum..."

اَللَّهُمَّ أَعِنيِّ عَلَى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِباَدَتِكْ

Duanın Manası: "Ey Allah'ım! Seni zikretmeye, Sana şükretmeye ve Sana güzel ibadet etmeye karşı bana yardım et."

Ebu Davud 1522, Nesei 1302, İbni Huzeyme 751, İbni Hibban 2020, Taberani Mucemu'l-Kebir 20/110, Hakim 1010, Ahmed bin Hanbel Müsned 5/245, Buhari Edebu'l-Müfred 690

BİR SAHABE
Abdullah ibni Ömer Radiyallahu Anhuma

Babası Ömer’ül-Faruk radiyallahu anh, annesi Osman bin Maz’un radiyallahu anh’ın kızkardeşi Zeynep’tir. Aynı ana babadan olan kız kardeşi Hafsa... [Detaylı Bilgi daha sonra gelecektir...]

BİR SÖZ
İmam Malik bin Enes rahmetullahi aleyh şöyle demiştir:

"Bu ümmetin evli ne ile ıslah olduysa, sonra gelenleri de öyle ıslah olur! O gün dinde olmayan şeyler, bugün de dinden değildir!!!"
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Bir Ayet, Hadis, Dua, Sahabe, Söz
Allah razı olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.