You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir Ateiste Verilecek En İyi Cvp

Bir Ateiste Verilecek En İyi Cvp

Uzman
RE: Bir Ateiste Verilecek En İyi Cvp
Varın ispatlanması var ;yani olması için en azından bir ihtimal var, peki yokun hiç bir olasılıgı yok, yok yoktur. O bir ihtimali göze almamak doğru olmaz, hiç bir olasılıgı olmayan seye inanıp Tanrı yok demektense , olma olasılıgı olan vara inanmak daha mantıklı ve daha karlı...
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Ben de çok denedim. Ölüyor da dönmüyorlar.
Gerçekten ölüyorlar ve son nefeslerinde bile dönmüyorlar. sadece dönecek gibi oluyorlar, son nefeslerinde. bir mucize bekliyorlar ama , o yaşadıkları zaten bir nevi mucizedir. algılayamıyorlar.

Benim açımdan, yolundan ölmeyi göze alıp dönmeyi göze alamayan bir ateistle, kurbanlık bir hayvan arasında fazla bir fark yoktur. ikisinin canı da eşit bana göre. hatta kurbanlık hayvan daha kıymetli. en azından hayatını boşa ahrcamadı, Allah yolunda canını verdi.

Bunlar son nefesinde bile Allaha kafa tutabiliyor. Firavun örneği ile kıyaslamak lazım. Böylelerine karşı, denenmiş yöntemler var onları uygulamak lazım.

Ben o ortamlarda şunu söylerim: Eğer karşındaki firavunsa, Musa olacaksın!.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bildiğimiz üzere ateizmin başını çekenler genel olarak bilim insanları oluyorlar. Bu insanlar çok zeki olmalarıyla birlikte yaptıkları araştırmaların sonucu olarak bu kanıya varıyorlar. Çünkü evren öyle bir yapıya sahiptirki birşeyin olabilmesi için ona başka birşeyin sebep olması gerekir. Sebepler zincirini araştırmaya koyulan bu ilim insanları cıktıkları her basamakta karşılarına bir basamak daha çıktığı için bir sonraki ve bir sonraki basamakları düşünmeye koyulmuşlardır böylece bilimsel teori tekniği doğmuştur. Yaratılışın mucizesi aklın almayacagı kadar büyük olduğundan sebepler zincirinin basamakları hakkında fikir yürüten bilim insanları herşeye birşey sebep olduğuna göre ALLAH yok demiştir. Darwin teorisi ve buna benzer baska teoriler allahın varlığını inkar etmiştir. Halbuki ellerindeki tek somut kanıt kendileri gibi insanların hayal gücü ile bağlantılı olarak yürüttüğü teoriler ifade. Kuranı dikkatli olarak inceleyen basit bir insan dahi bu ateizm teorisinin ne kadar boş bir teori olduğunu görebilir. Örnek olarak ;
RAHMAN SURESİ
19. (Suları acı ve tatlı olan) iki denizi salıvermiştir; birbirine kavuşuyorlar.
20. (Fakat) aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar.
21. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
22. O denizlerin her ikisinden de inci ve mercan çıkar.
23. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

Surede cebelik tarık boğazından bahsediyor ve bu olay bilimsel olarakta kanıtlanmıştır. Fakat düşündüğümüzde Hz.peygamber zamanındaki teknoloji ile bunu kanıtlamak mümkün değildi. Ayrıca Hz.peygamber okuma yazma bilmeyen bir insandı bunu nasıl bilebilir ? Karşınıza bir ateist çıkarsa lütfen bu sureyi gösterin eminim kafası allak bullak olacaktır
Big Grin
Duymak istediklerini anlatırsan alim,istemediklerini anlatırsan cahil derler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum ve rahmetullahi ve barakatuhu

ateizm denen şey esasen bir inanç sistemi değildir. bir şeyin kaynağı varsa ve başka bir şeyden esinlenmek veyahut o şeye tabiyeti ile ayakta kalmak zorunluluğu varsa bu ateizmin yokluğuna delildir.

güneşin kaynak olarak hayatın başlangıcı ve devamında temel faktör olduğu görülmekte. bu kaynak fotosentezin temeli olarak, kemiklerin gelişimi, buharlaşma, enerjinin temeli ATP oluşumu hepsi güneşe bağlıdır.

bu açıdan ateizm eğer bir şeyi oluşturan bir şey yok derse örnek olarak güneş verilir. güneş hayatın temel kaynağıdır denir.
güneşinde zaman ve mekan olarak bir üst sisteme tabi olduğu ve bulunduğu yörüngeyi bu şekilde sağladığı görülmekte. bu açıdan güneşe ittiba onun da bir üst sistemine inanca dönmek zorundadır.

bu açıdan ateizm denen şey her sistemin üstündeki sisteme ve en üsteki denge unsuruna tabiyet olarak ğayba iman etmek veya inanmak zorundadır. bu nedenle ateist imanı ile mümmin imanı ğayb konusunda ortak iken bizler bu kudretin lisan verdiğini fark ettiğimiz için konuşan ve düşünen bir yaratacıdan bahsetmekteyiz. ALLAH teala inanç olarak mutlak olarak vardır ve kainata anlam katmıştır denmektedir.

ateizme cevab kesin ve nettir.öyle yıkılmayacak prensibleri yoktur ve temelde yukarıdaki cevab ateizmi bitirir.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
her ateist, kendini ateist olarak taktim etme zorunluluğu hisseder. Bunun sebebi de içinde bulunan korkudur. O yüzden her ortamda bir şekilde ateist olduğunu söyler. İslam a inanmaz ama sürekli islamla ilgili konularda tartışır ki kendi gibi düşünen insanlar oluşturmak için, amaç da yalnız değilim, desteğim var psikolojisidir.. O yüzden kabul ettikleri şeyin doğru olduğuna kendilerini inandırmak ve destek ararlar her zaman ama yinede içlerinde hep acaba sorusu vardır. Yada tükürdüğünü yalamamak için dışta farklı içte farklı davranırlar..

Her insan bir şekilde inanır, inançsız insan yoktur. Bu fıtrata inanır, kimi ineğe inanır kimi yaratıcının olmadığına kimi de alemlerin rabbi olan Allah a gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
ölümsüzlük
nasip etmezse kimse hiç bi laf ile yola gelmez
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
6 yıldır bana her ortamda ateist olduğunu söyleyen çokkk yakın bir arkadaşımızı otobüs yolculuğunda okul gezisinde kaza esnasında allaaaahhh diye bağırmasıyla anlamıştık :D
Çocuğunu Asma Köprüde Sallayan Bir Annedir ;

♥ İstanbul ♥

ve Soğusun Diye Suya Bırakılan İçi Süt Dolu Bir Biberondur ;

♥ Kızkulesi ♥

sLtnn.
Bunu ilk beğenen sen ol.
ölümsüzlük
onu söyleyen kendisi degildir :D korkusudur, ya ALLAH denir yada anneeeeee :D anne genele küçükken olur istem dişi :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ben ankaraya gideceğimdede allaha emanetsin demişti :D:D dalga için dedim dedi sonra :D:D
Çocuğunu Asma Köprüde Sallayan Bir Annedir ;

♥ İstanbul ♥

ve Soğusun Diye Suya Bırakılan İçi Süt Dolu Bir Biberondur ;

♥ Kızkulesi ♥

sLtnn.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.