You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bilir misin nedir o sarp yokuş?

Profesör
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcQ3UB1uJYFpz0lu7fun9_x...R9NcZsMCpg]

***Bilir misin nedir o sarp yokuş?Köleleri özgürlüklerine kavuşturmaktır;yahut (kendi) aç iken (başkasını) doyurmaktır,yakını olan bir yetimi, yahut toprağa uzanıp kalmış olan (yabancı) bir yoksulu ve imana ermişlerden ve birbirine sabrı ve merhameti tavsiye edenlerden olmaktır.

**Kur'an ve ortaya koyduğu İslam mücadelesinin özünde sömürü karşıtı bir mücadele olduğuna inananlardanız.Fekku Ragabe ismi; ilk nâzil olan sûrelerden Beled'in 13. ayetidir. Mânası zımnen; köleleri özgürlüğüne kavuşturmak; boyunlarındaki zincirleri kırıp paramparça etmektir. İslam mücadelesinin modern çağdaki içtihâdı; kapitalizm ile savaşmak ve tüketim toplumunu erdem, ahlak, sevgi, adalet, kardeşlik, dayanışma ve barışla tekrar inşa etmektir. Fekku Ragabe; Muhammed (a.s)ve yoldaşlarının Mekke sokaklarında attığı ilk slogandır. Zenci Bilal'in özgürlüğüne kavuştuğunda efendisine karşı attığı slogandır. Ardından "sınıfsız ve sınırsız bir dünya inşasını "amaç edinen barışseverlerin kuşandığı bilinç olmuştur.

[b]***Bu ses Mekke'nin sömürü düzeninde bir kaç âsinin ağzından sokaklarda yankılanan ve seneler sonra Rebeze çölünde toprağa gömülen bir ses değil. Bu ses okyanuslar ötesinde Chiapas dağlarında haykıran bir zapatistanın sesi, Gazze'de tanklara taş atan İntifada'nın çocuklarının savurduğu söz, seneler öncesinde kendi topraklarındaki dağlarının tepesinden dans eden bir kızılderilinin şarkısı, mazlum coğrafyada mayınlara basan çocuklara yakılan bir ağıt... Bu ses susturulamayan, çığ gibi büyüyen, korku gibi göklerde yankılanan, âsi, yaramaz ve görkemli bir ses. Kulaklarınızı tırmalayacak, hepinizi korkutacak. Bizden sakının, çünkü size isyan ediyoruz. Ve isyan sesimiz, bir çığ gibi büyüyor!

***Siyasi sınırların, ekonomik sınıfların yok olduğu; ulus devletlerin, sermayedarların, sömürünün, savaşın, işgallerin, ayrılıkçılığın, zorbalığın, ırkçılığın, şiddetin, homofobinin, olmadığı bir dünya mümkün. Sadece hayal et ve iste. Ondan sonra onun için mücadele et

**" Karanlıkta dile getirmekten çekindiğiniz hakikat bir gün aydınlıkta işitilecek ve gizli mekanlarda öğrendiğiniz inancı bir gün çatılardan haykıracaksınız "

**“Ben, benden sonra sizin tekrar güneşe, aya, yıldızlara ve putlara tapmanızdan korkmuyorum. Ben, benden sonra sizin dünya malını aşırı sevip dünya malına tapmanızdan, dünya malı için birbirinizin boynunu vurmanızdan korkuyorum.” Muhammed (as)

**Mekke'nin efendileri O'nu her gördükleri yerde şunu sordular: "Muhammed, senin yüzünden beş kuruş değer vermediğimiz kadınlarımız bizden hesap soruyor. Kölelerimize laf geçiremez, köle edinemez olduk..." Şüphesiz ki O'nun mücadelesi tam anlamıyla buydu.

**mekkenin zorba efendilerine ve sistemlerine baş kaldıran peygamber için; muhammed hayal görüyor şair mi deli mi belli değil demişlerdi. bir avuç insanla yola koyulan peygamber seneler sonra mekke'yi onbinlerce devrim meşalesi yakan yiğitle kuşattı. mekke'yi ve çevresindeki din sömürüsünü yerle bir etti. bu yüzden umudunu yitirmek peygamberin sünnetine karşı gelmektir. umut etmek ve inanmak peygamberin en büyük sünnetidir. rab nurunu tamamlayacak, zalim sistemler bir bir yokolacak. inanın, umut edin ve harekete geçin.[/b]

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-05-2014, Saat:09:14 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
RE: Bilir misin nedir o sarp yokuş?
yo yo "bilirmisin nedir o sarp yokuş" ayeti kerimesi tamda o mananın karşılığıdır beled suresini tefsiri ile birlikte bir okuyun derim.. hatta kuranın tamamını, çünkü kur'an indirildiği zülüm boyunduruklu çağa o toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişim, iyileştirme hareketi devrim, bir reform olmuştur, yazının tamamında anlatıldığı üzre.. Biliyormusunuz hak adalet eşitlik ne arıyrosanız islamın formatında vardır, bulabilmek için büyüteç kullanmaya gerek yoktur, sadece göz atmak yeterli olacaktır...Lawke Xarib gülücük iyi geceler..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-05-2014, Saat:08:47 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
[/quote]

İşte benim davam ! Nefes almamın tek gayesi, umudum, hayalim ve var olma isteğimin tek sebebi.
[/quote]

He benimde olmak istediğim yer tam orası, zalimin elinin kırıldığı, mazlumun haklarının alındığı islam medeniyetinin tam ortası hemfikiriz ..hemen buraya gel o zaman gülücük uzaklarda ne işin var .. gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-05-2014, Saat:08:46 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Forumcu
Bak şimdi fena tartışırız ama haberin olsun : ) Kuran'ı okumuş bir insan olarak bu metni siyasi islam ile hiç bağdaştıramıyorum. Bu paylaştığın yazı kime ait aceba ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yok ben tartışma sevmem, tartışmaktansa anlaşmayı yeğlerim,barış barış.. kur'anı okumuş isen bunun böyle olduğunu bilebilrisin değil mi? siyasi islam dediğin nedirki, yoksa islam siyasetten ayrı bir din mi, dört duvarın arasımı yoksa , anlamadım sizi...

ne farkeder kime ait olduğu, "doğru müslümanın yitik malıdır nerede bulursa almalıdır" diyen peygamberimz var nasıl olsa, biz doğruların talibi, yanlışların karşısındayız gülücük tekrar iyi geceler..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-05-2014, Saat:08:56 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
olur tabi mesela Ahmedi xani,

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
**“Ben, benden sonra sizin tekrar güneşe, aya, yıldızlara ve putlara tapmanızdan korkmuyorum. Ben, benden sonra sizin dünya malını aşırı sevip dünya malına tapmanızdan, dünya malı için birbirinizin boynunu vurmanızdan korkuyorum.” Muhammed (as)

Ellerinize sağlık. Allah cc. razı olsun.
Paylaşımınızın hepsi çok güzel. ama bu hadisi şerif tekrara ve dikkate değer diyorum.

Selam ve dua ile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sizdende Razı olsun Musabemin..Aleyküm selam..

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.