***Bilir misin nedir o sarp yokuş?Köleleri özgürlüklerine kavuşturmaktır;yahut (kendi) aç iken (başkasını) doyurmaktır,yakını olan bir yetimi, yahut toprağa uzanıp kalmış olan (yabancı) bir yoksulu ve imana ermişlerden ve birbirine sabrı ve merhameti tavsiye edenlerden olmaktır.
**Kur'an ve ortaya koyduğu İslam mücadelesinin özünde sömürü karşıtı bir mücadele olduğuna inananlardanız.Fekku Ragabe ismi; ilk nâzil olan sûrelerden Beled'in 13. ayetidir. Mânası zımnen; köleleri özgürlüğüne kavuşturmak; boyunlarındaki zincirleri kırıp paramparça etmektir. İslam mücadelesinin modern çağdaki içtihâdı; kapitalizm ile savaşmak ve tüketim toplumunu erdem, ahlak, sevgi, adalet, kardeşlik, dayanışma ve barışla tekrar inşa etmektir. Fekku Ragabe; Muhammed (a.s)ve yoldaşlarının Mekke sokaklarında attığı ilk slogandır. Zenci Bilal'in özgürlüğüne kavuştuğunda efendisine karşı attığı slogandır. Ardından "sınıfsız ve sınırsız bir dünya inşasını "amaç edinen barışseverlerin kuşandığı bilinç olmuştur.
[b]***Bu ses Mekke'nin sömürü düzeninde bir kaç âsinin ağzından sokaklarda yankılanan ve seneler sonra Rebeze çölünde toprağa gömülen bir ses değil. Bu ses okyanuslar ötesinde Chiapas dağlarında haykıran bir zapatistanın sesi, Gazze'de tanklara taş atan İntifada'nın çocuklarının savurduğu söz, seneler öncesinde kendi topraklarındaki dağlarının tepesinden dans eden bir kızılderilinin şarkısı, mazlum coğrafyada mayınlara basan çocuklara yakılan bir ağıt... Bu ses susturulamayan, çığ gibi büyüyen, korku gibi göklerde yankılanan, âsi, yaramaz ve görkemli bir ses. Kulaklarınızı tırmalayacak, hepinizi korkutacak. Bizden sakının, çünkü size isyan ediyoruz. Ve isyan sesimiz, bir çığ gibi büyüyor!
***Siyasi sınırların, ekonomik sınıfların yok olduğu; ulus devletlerin, sermayedarların, sömürünün, savaşın, işgallerin, ayrılıkçılığın, zorbalığın, ırkçılığın, şiddetin, homofobinin, olmadığı bir dünya mümkün. Sadece hayal et ve iste. Ondan sonra onun için mücadele et
**" Karanlıkta dile getirmekten çekindiğiniz hakikat bir gün aydınlıkta işitilecek ve gizli mekanlarda öğrendiğiniz inancı bir gün çatılardan haykıracaksınız "
**“Ben, benden sonra sizin tekrar güneşe, aya, yıldızlara ve putlara tapmanızdan korkmuyorum. Ben, benden sonra sizin dünya malını aşırı sevip dünya malına tapmanızdan, dünya malı için birbirinizin boynunu vurmanızdan korkuyorum.” Muhammed (as)
**Mekke'nin efendileri O'nu her gördükleri yerde şunu sordular: "Muhammed, senin yüzünden beş kuruş değer vermediğimiz kadınlarımız bizden hesap soruyor. Kölelerimize laf geçiremez, köle edinemez olduk..." Şüphesiz ki O'nun mücadelesi tam anlamıyla buydu.
**mekkenin zorba efendilerine ve sistemlerine baş kaldıran peygamber için; muhammed hayal görüyor şair mi deli mi belli değil demişlerdi. bir avuç insanla yola koyulan peygamber seneler sonra mekke'yi onbinlerce devrim meşalesi yakan yiğitle kuşattı. mekke'yi ve çevresindeki din sömürüsünü yerle bir etti. bu yüzden umudunu yitirmek peygamberin sünnetine karşı gelmektir. umut etmek ve inanmak peygamberin en büyük sünnetidir. rab nurunu tamamlayacak, zalim sistemler bir bir yokolacak. inanın, umut edin ve harekete geçin.[/b]
iyi geceler..