You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bilim insanları Kur'andan etkilenip müslüman oldular

Bilim insanları Kur'andan etkilenip müslüman oldular

Profesör
RE: Bilim insanları Kur'andan etkilenip müslüman oldular
"Zaman ihtiyarladıkça, Kur'an gençleşiyor; rumuzu tavazzuh ediyor. (İşaretleri açığa çıkıyor)" Bediüzzaman
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ben bu konuyu unutmuşum desemde inanma xd

Sağol zehan hocam ;ayette geçen tarık yıldızı(yıldızları veyahut) kimilerine göre Venüs'gezegeniymişte ;yani,bu venüsü yıldız sanmışlar,kuranı yazarkende ondan yıldız diye bahsetmişler,şimdi venüsün yıldız değil gezegen olduğundan,

DİYORLARKİ ALLAH(haşa) yıldızı ve gezegeni ayırt edememiş gülücükAyette bikere venüs ya da gezegen geçmiyorken böyle diyorlar.

@bikere ayette delmekten geçmekten ,yıldızdan,bahsediyor,kaldıki "tarık"ın mealini çoğu kişi(mealci) yapmamış ama not düşmüşler tefsirlerinde vuruş yapan,kapıyı çalan,şiddetle gelen vuran vs. venüsün hangi özelliği bu manalara uyuyor ki böyle diyorlar? gülücük

Ama yeni keşfedilen Pulsar(atarca,vuruş yapan)nötron yıldızları tam bu "tarık" manaları vermekte,ayrıca bunu keşfedeninde tarık manalarına gelen bu kelimeyi(pulsar;nötron yıldızı-yıldızları) o yıldıza vermeside ayrı bir olay gülücük sen git onca kelime içinden pulsarı seç gülücük fakat elbette Doğrusunu Allah bilir, dediğiniz gibi.

Ha bilmiyorum ama bikaç yy önce Tarık'a venüsü işaret eden müslüman olmuşsada bu onların ilimlerinin eksikliği ve kuranı anlayamamalarındandır bence,benim düşüncem.
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Teşekkürler kırmızıbaşlıklıkurt, iyi düşünmüşsün, mantıklı. Modern tefsirciler
ne demiş bu pulsar- Tarık ilişkisi hakkında, araştırdın mı? gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Kırmızıbaşlıklıkurt -konudan bağımsız olarak- dikkatimi çeken bir durumdan bahsetmek istiyorum.."son bir kaç paylaşımını baz alırsak" güzel ve mantıklı açıklamalarda bulunan bir üye nasıl olurda " domates kafir mi?" gibi bir soru yöneltebilir?! Gerçekten merak ediyorum o psikolojiyi.. Bir çeşit ilgi çekmeye çalışma olayı mıdır? Maksat ilgi çekmekse neden böylesine saçma bir yöntem kullanılır? Samimi bir cevap bekliyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
@9'u mizahsen yazdım ama o civarda olması lazım xd: !

@@@Hayır zehan hocam deki hiç tefsir okudun mu? Xd: gülücük

Hem kimi okuyacam onuda bilmiyorum ben daha(bi elmalılıyı biliyorum onuda okumadım ama),dini konularda çok eksigim bilgi olarak ,öğrenmedik zamanında öyle işte...gülücük

Sende varsa modern tefsir bizimle paylaşabilir misin?Merak ettim de ne demişler bu konu hakkında...bide modern tefsircilerden kimleri okumalı?
ben hiç bilmiyorum.

Hocam ben googula yazıyorum önüme ne gelirse okuyorum,ateistmiş,siyasiformuş,sözlükmüş,ya da diğerleri hepsine meraktan giriyorum sonrada sonrası vesvese oluyor gülücük ama vesveseleriminde peşine düşerim.sorarım,okurum,araştırırım,işin doğrusunu öğrenmeye çalışırım.
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Teşekkürler

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.