Bu nedenle bu tarz islami forumlarda "bilim forumu" da bulunması, kuranın farklı bilimsel kategorilere bakışını yansıtması açısından zaruridir.
Kuran tefsirlerini yapan günümüz mütefsirleri, okullarda ya da medreselerde verilen eğitimin yetersiz oluşu nedeniyle güncel yorumlar yapamıyorlar.
Günümüzde iyi bir tefsir yapılabilmesi için, Kuran'ın tüm yönlerine haiz bir mütefsir haricinde, iyi bir fizikçi, iyi bir gök bilimci, kuantum fiziğinden anlayan birisi, biyolojiye hakim birisi, edebiyatçı, tıppa hakim birisi ve bunun gibi diğer bilim dallarından bilim insanlarının toplu şekilde bulunduğu bir ekip ile bu çalışma sağlıklı şekilde yürütülebilir. Bunun haricinde yapılan çalışmalar, günümüzde yapılan çalışmalar tek taraflı, eksik kalmakta ve islamın bilimden kopuk olduğu izlenimini vermektedir.
Örnek vermek gerekirse;
Yasin
(68) Kime uzun ömür verirsek, onu yaratılış itibariyle tersine çeviririz (gücünü azaltırız). Hâlâ düşünmeyecekler mi?
ayeti, ömürden bahsetmekle birlikte aslında belki de insanın lokal zamanının geri alınışını da kastedebilir. Bunun böyle olup olmadığının anlaşılabilmesi için bahsedilen dallardan insanların yorum katıp tefsiri doğru yöne kanalize etmeleri gerekir.
Bu bağlamda, bu forumda bu tarz bilimsel konuların tartışılabileceği kuantum fizikçileri bulunmadığından, konuyu forum dışında, TD mekanında tartışmaya açtım.
Burada da bu tarz bilimin gelişmesi için öneri getirmiş olayım.
Forumun içinde bilim forumu bulunmalı, ve burada inanan insanlar kuran'ın farklı kategorilere giren bilim dallarına yaklaşımı hakkınd adüşüncelerini açıklamaya çalışmalı, dışarıdan gelen bilim insanları burada kendi düşünceleriyle Kuran'ın bu düşüncelerini karşılaştırma fırsatını bulmalıdır.