You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bilerek abdestsiz namaz kılarsak ne olur

Yeni Üye
eskiden abdestim kaçmıştı arkadaşlarımlaydım bende ayıplanmamak için evde tekrar kılarım dedim.
abdestsiz namaz kılan kafirmi oluyor bu bilgiyi duydum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-01-2022, Saat:11:59 PM, Düzenleyen: Umutuzgun12.
RE: Bilerek abdestsiz namaz kılarsak ne olur
Kuran-ı Kerim'de Maide Suresi'nin 6. Ayeti, abdest almanın önemini şu şekilde vurguluyor;
"Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedin, ayaklarınızı da topuk kemiklerine kadar (yıkayın). Eğer cünüp olursanız temizlenin. Şayet hasta veya yolculuk halinde veya içinizden biri ayak yolundan gelirse yahut kadınlarla cinsel ilişkide bulunursa, bu hallerde su bulamadığınız takdirde temiz bir toprağa yönelin (teyemmüm edin), yüzünüzü ve ellerinizi onunla meshedin. Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez, fakat O sizi tertemiz kılmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz."

Namazın şartlarından birisi de abdesttir.
Abdestsiz namaz olmaz.
Bunu savunmak insanı kafir yapar.
Sizin böyle bir savunmanız yok  ayeti inkar etmiyorsunuz ama kıldığınız da namaz değil.

Arkadaşlarınızın ayıplamasından daha kötü bir şey söyleyeyim mi?
Allah'a karşı yaptığınız ayıp, arkadaşlarınıza yapacağınız ayıpla aynı değildir.
Buna göre hareket etmelisiniz.
Ya Hay!
17
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Bilerek abdestsiz namaz kılarsak ne olur
abdesti inkar etmediğin için dinden çıkmak olmaz, namazın farzlarından biri de abdesttir.

o yüzden kafir olmuyorsun ama namazı kaza gerekir.

Allah en doğrusunu bilir..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.