You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

beyaz yalan mı bu ?

beyaz yalan mı bu ?

Acemi Üye
beyaz yalan mı bu ?
şimdi çok basit bi örnekle izah edeyim mesela biri bana sen sigara içiyo musun diye sordu diyelim.. bendediyorum ki tabii ki.. ama devamını getirmiyorum tabii ki hayır mı ? yoksa tabii ki evet bırakılır mı yaa ? falan qibi bi cvp mı ortaya çıkıyor.. ve ben içiyorum diyelim böyle bir cevapta karşıdaki kişi arada kalıyor.. nedir hükmü ? cevaplarsanız çok ii olur çünkü banada çok soruluyor fetva verip hakka girmek istemiyorum tam bilgi edinirsem ii olur..
إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأمْوَالِكُمْ وَلـكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ

ALLAH sizin ne dış qörünüşlerinize ne de mallarınıza bakar,o sadece sizin kalplerinize bakar !!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: beyaz yalan mı bu ?
yalan değilse bile kasten yanıltma var gibi

yanlış anlamadıysam tabi

doğru olmak karşıdakinin bizi doğru anlaması için gerekli bir anlatımı da gerektirir eğer muhatabımızın düşüncesini önemsemiş cevap veriorsak...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
beYaz yoLcu
Cvp: beyaz yalan mı bu ?
Bence yalanın beyazı olmaz. İlk başta zararsız bile görünse sonra mutlaka zararlı hale gelir. Başkasına zararı olmasa bile kendi kalbine verir. En güzeli her zaman doğruyu söylemek olur. Bazen doğruyu söylemek başımızı belaya sokabilir ama insanlarla aramız her zaman iyi olmasa da olur yeter ki Rabbimizle aramız hep iyi olsun.
[Resim: bartsab9lp4.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-06-2008, Saat:09:44 PM, Düzenleyen: free.
Acemi Üye
RE: beyaz yalan mı bu ?
eyvallah ALLAH razı olsun (ecmaiyn)
إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأمْوَالِكُمْ وَلـكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ

ALLAH sizin ne dış qörünüşlerinize ne de mallarınıza bakar,o sadece sizin kalplerinize bakar !!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: beyaz yalan mı bu ?
bir müslümanın özüde sözüde bir olmalı karşısındakini yanıltmak bir müslümana yakışmaz her konuda açık olmak gerekir
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.