You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Besmele nin Ağırlıgı

Besmele nin Ağırlıgı

Yavuz Sultan Selim Han
Besmele nin Ağırlıgı
Besmele nin Ağırlıgı

--------------------------------------------------------------------------------

BESMELE'NİN AĞIRLIĞI
Rasülullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"(Kıyamet gününde) Cenab-ı Allah, yaratıklar arasından bir adamı seçer, onun aleyhinde -her biri göz alabildiğince büyük- doksan dokuz defter açar. Sonra ona sorar:
-Bu defterlerde yazılanlardan inkar ettiğin var mı? Muhafız yazıcı meleklerim sana haksızlık etmişler mi
hiç?
- Hayır ya Rab.
- Bu hususta beyan edeceğin bir mazeretin veya bir iyiliğin var mı?
- (Adam şaşar) Hayır ya Rab.
- Hayır, hayır.senin bizim katımızda bir hasenen (iyiliğin) var. Bu gün sana asla haksızlık edilmez.
Cenab-ı Allah, üzerinde 'eşhedü en lailahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Rasüluh'
yazılı olan bir etiket çıkarır. Meleklere de "Bunu ona bildirin" diye emreder, Bildirirler. Adam da sorar:
- Ya Rab! Bu defterlerin yanındaki bu etiket te ne?
- (Bu gün) sana haksızlık edilmeyecektir.
Defterlerin hepsi terazinin bir kefesine, o etiket te diğer kefesine konulur.
Defterlerin bulunduğu kefe hafif kalır ve yukarıya kalkar; etiketin bulunduğu kefe ise ağır basar, hiç bir şey besmeleden daha ağır basmayacaktır." (Tirmizi, 7-5)
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan Bilir Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Besmele nin Ağırlıgı
inşallah sevaplarımız günahlarımızdan ağır basarSad
Adminimi çok[/color][/font][/size] seviyorummmmmmmmmmmmmgülücük[color=#0000CD]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yavuz Sultan Selim Han
Cvp: RE: Besmele nin Ağırlıgı
beyza:) Adlı Kullanıcıdan Alıntı:inşallah sevaplarımız günahlarımızdan ağır basarSad

inş. kardeşim tek umudumz ve beklentimiz odur rabbim bizi bu umttan mahrum etmez inş.

wesselam...
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan Bilir Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
Cvp: Besmele nin Ağırlıgı
...BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM...

ALLAH RAZI OLSUN ABİCİM...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: Besmele nin Ağırlıgı
zehra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
...BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM...

ALLAH RAZI OLSUN ABİCİM...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: RE: Besmele nin Ağırlıgı
beyza:) Adlı Kullanıcıdan Alıntı:inşallah sevaplarımız günahlarımızdan ağır basarSad
inş.
SüKuNeT Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Allah Razı Olsun Gerçekten Sağol
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.