-Soru: Aşkımı bilmeyen, görüşmediğim birine çok fena bağlandım ve kalbime söz geçiremiyorum. O beni ne arayıp ne soruyor ama ben onu gece gündüz düşünmekten tükendim. Kurtulmama yardım edin! Ne yapabilirim?
-Cevap: Tek taraflı bir aşkın umudu olmaz. Allah yerine beşere aşk zaten bela, lakin beşere platonik aşk katmerli beladır. Dahası evlenme çağından ve zamanından önce aşk bir türlü katmerli beladır. İnsanın hayata tutunma gücünü tüketir, maneviyatını çökertir. Böyle bir belaya düşmemek için erkenden duaya başlamak gerekir.
-Evlilik çağındaysanız da bilirsiniz ki insan insana kendisini zorla sevdiremez. Gönül muhabbeti karşılıklı olursa ondan hayırlı bir nikâh çıkar. Beşeri aşka tek taraflı da çift taraflı da olsa düşüş tuzaktır, bir an önce çıkmaya çırpınmak gerekir. Ne yapabilirsiniz?
-Sizi o durumdan çıkarması ve bu saplantıdan kurtarıp normal hayata döndürmesi için Allah’a gece gündüz dua edersiniz. –Hayatınıza, imanı kurtarmak ve ahıreti kazanmak gibi beşeri aşktan daha büyük ve önemli idealler bulursunuz. –Geceli gündüzlü yoğun bir hareketlilik ve çalışma akışına kendinizi kaptırır, böylece zihninizin aşkı meşki düşünmesine fırsat vermezsiniz. -Kalbinizi ve zikrinizi zikir, şükür, tespih gibi Allah’a ve nurunun ruhaniyetine yaklaştıran eylemlerle doldurur ve bu tür arzuları azaltırsınız. –Belki başarabilirseniz düşünürsünüz ki o insan acizdir, kirlidir, bencildir; aşkla onu ilahlaştırırcasına sevmeye değecek ölçüde temiz ve kusursuz değildir. Aşk sevilenin tüm kusurlarını örter; katili bile melek gösterir, ‘katilse kurbanı ben olayım’ dedirtir.
Beşeri aşk insana beladır, tokattır. Kalp günahkar insana âşık olsun diye değil, tüm sevinçlerin Sahibinin sonsuz sevgisine sığınması için yaratılmıştır. Yoksa insan beşeri aşkına ulaşıp da sırrını keşfettiğinde yalanlığını ve yetersizliğini kavrar. Tek ölümsüz aşk ilahi aşktır. Dilerim ki Allah yardımcınız ve kurtarıcınız olsun. Dr. Muhammed Bozdağ