You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Benim mezhebim ne ?

Üye
Benim mezhebim ne ?
Bildiğiniz üzere yakın zamanda Hristiyandım ve Müslüman oldum..

Ben Allah'a onun elçisine ve onun gönderdiği kitaptan başkasına
İnanmayacağım.

Şeyh, hoca falan diyorlar onların araya girmesini istemiyorum.
Ben sadece Allah'ın gönderdiği kitabın ve elçisinin sözlerine bakarım

Bu durumda benim mezhebim ne oluyor ?
Ben sünnimiyim ? şiimiyim ? farklı birçok mezhep varmış onlardan birimiyim ?
Evet müslümanım ama neyim ben ? :D

Mesela madem konu açılmışken ilk namazlarım kesinlikle huzur tat falan Vermiyordu.. Yani geliyosun ibadetini yapıyosun ve bitiriyosun huzur falan yoktu

Dün gece hiç namaz vakti falan değil hem kendimi geliştirmek,
Hemde Allah'a biraz yaklaşmak belki bir işaret veya temasa geçmek
İçin içten gelen bir istekle kalktım bildiğim kadarıyla kıldım
Duaları henüz öğrenemedim ama Türkçe ve kendimce dualar ettim
İyilikler güzellikler diledim

Bitirdikten sonra içimde inanılmaz bir huzur vardı
Yastığa başımı koyduğumda yarın ne yapacağım şu işimde var bu işimde vardı diye düşünerek değil keyifle ve huzurla uyudum

Dün yaptığım yanlış bir hareketmiydi ? veya uygun bir davranışmıydı ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
RE: Benim mezhebim ne ?
Senin için şuanda en önemli şey kuranı Kerim ve sahih hadisi Şerifler.. Dostum sen riyazüs salihin al Bitane sahih Buhâri Bitane kütüb i sitte Bitane de kuranı Kerim meali al.. Sana birçok Konuda yardımı olacaktır
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yaptığın çok güzel birşey , Rabbim daim etsin , huzurla yaptıysa tat aldıysa en güzeli farkında olarak yapmışsın ne güzel .. Mezhebine gelince bence mezheplerin hepsini araştır öğren hangisi aklına yattıysa gönlüne yattıysa tamam dersen o mezhepten ol ve kabul et.. Kur'an'ı Kerim'in türkçe yazılı olanda var açıklamalısıda var o şekilde alıp okuyabilirsin ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
kardeşim sen selefi olmuşsun gülücük şaka yapıyorum islam dinini matamatik dersi olarak düşün peygamberide bu dersin hocası olarak düşün bi bunun yanında ekstra yardımcı kitaplar vardır onlarıda mezhepler olarak düşün hocayı çok iyi algılayıp takip edersen yardımcı kitaplara ihtiyacın kalmaz ama bu değildirki yardımcı kitaplar yanlış ihtiyacın oldugu zaman yardımcı kitaplara başvuruyorsun

O peygamberleri açık deliller ile ve kitaplar ile göndermiştik. Sana da, insanlara indirilen ilahi mesajı açıklayasın da ola ki, düşünürler diye Kur'an'ı indirdik. (nahl-44 kuranı kerim )

kuran meali oku ve sahih olan hadis kitaplarını oku sıkıştığın ve anlamadığın yerde alimlerin görüşlerini al çünkü allah bize gene kitabında onlara başvurmamızı emrediyor nasihat ediyor

Ey iman edenler, Allaha itaat edin, Resule itaat edin ve Ülül-emrinize itaat edin!) (Nisa 59 kuranı-kerim)

Bu dini kendine menfaat edinmiş bir çıkar kapısı olarak görmüş mevkini şanını ismini yüzeltmek için kullanan insanlardanda uzak dur ben kardeşin hanzaladan sana ufak bir nasihat
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
senden bu tür konuların gelmesi beni çok mutlu ediyor nedense gülücük

hanzala kardeşimin az çok üstüne bastığı gibi...biz peygamberimiz hz.muhabbet mustafa SAV efendimizin ümmetiyiz..bol bol onun sünnetleri oku..mezhep konusuna pek takılma..4 hak mezhep dışına da çıkma..ALLAH yol gösterendir gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ömer kardeşim, Allah kalbinde hissettiğin huzuru daim eylesin. gülücük
Hak mezheplerden birine uyabilirsin, önemli olan Kur'an ve sünnetten ayrılmamak;
Bu hususta ve ibadetler hususunda bilgi edinmek için, bir ilmihal kitabı ( Diyanet
işlerinin ya da Ömer Nasuhi Bilmen'inkini tavsiye ederim) okumalısın.
Ayrıca Kur'ân'ı Kerim'i tefsirli bir şekilde okumanı tavsiye ederim, meal okurken anlamadığın
hususlar tefsirde açıklanmıştır (Elmalılı Hamdi Yazır'ın "Hak Dini Kur'an Dili isimli tefsîri olabilir), Bir de siyer (peygamberimizin hayatı) ve hadis kitabı
(İchigo'nun tavsiye ettiği Riyazu's-Salihin çok güzel bir eser bu hususta) okursan
kafandaki sorulara cevap bulursun Allah'ın izniyle. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.