You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

BENİM ADIM KIRMIZI

Forumcu
BENİM ADIM KIRMIZI
ORHAN PAMUK...

Bilindiği gibi NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜNÜ ALAN TEK TÜRK YAZARI...

Eğer BENİM ADIM KIRMIZI adlı kitabını okumadıysanız...

Ben edebiyattan anlarım, Ben edebiyatı severim, Ben edebiyata
meraklıyım diyemezsiniz...

Bu kitap tam 17 dile çevrilmiş, akerikada, fransada ve ÇİN de, evet
dünyanın öbür ucundaki bir ülke olan ÇİN de çok satılanlar listsine girmiş
1 milyondan fazla satmış..

Konusu 1800 lü yıllar Osmanlı zamanı İstanbulda bir gravür atelyasinde
gravür ressamları arasındaki bir cinayeti konu alarak o zamanın yaşamını
anlatan bir eser....

Benim görüşüm, bu güne kadar okuduğum Nobel kazanmış dünya yazarları arasında en iyilerden biri...
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: BENİM ADIM KIRMIZI
Ben edebiyattan anlarım, Ben edebiyatı severim, Ben edebiyata
meraklıyım...ama bu angutyonun hıcbır kıtabını okumam...
"Bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü..Benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi"...bu YAZARIN(!) ne cabuk unutuldu bu sozlerı??bu ulkede 1 mılyon ermenı olduruldu de hamıle kadınların karnını yaranlar kım??bılmem kac bın turk askerını ve turk ınsanını sehıt eden kım??bır turk(turk denmez aslında ama) bu sozlerı soyluyorsa;bunun adı vatana ıhanettır ve onu savunanları da vatan haını saymaktan gerı kalmam...nobel odulu almısmıs...alsın o odulu...basının ustune koysun...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Edebiyattan anlarım diyenler bilirler..

Türk şiirinin en büyük şairlerinden biri de NAZIM HİKMET tir..
O na da vaktiyle vatan haini dediler, komunist dediler....

Şimdi naşını Moskova 'dan Türkiyeye getirmek isteyenler var...
Ama vermiyorlar...

Benim Adım Kırmızı kitabı Türk edebiyatının BAŞYAPIT larından biridir.

Onu okumadan ben edebiyattan anlarım demek sadece HÜSN-Ü KURUNTU
olur

...
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ermenılerın katlettıgı,pkk bozuntusu kımselerın sehıt ettıgı sadece benım atalarım degıldı engın akademık bılgını seyıthan efendı!!!!!bu yavsagı ovdugun ıcın utanman gerekır ama sadece aklını kullanan bırı ıcın utanma sozcugunun bır mana ıfade ettgı dusunulemez....
gercı kişi sevdıgı ıle beraberdır...

EDEBIYAT DEDIGIN DERYA,bu turk dusmanının bır kıtabından ıbaret degıl...okumaya gerek yok,o damlayı da gormeyıverelım ne cıkar...
bu sıgırın kıtabı cıkmadan oncede edebıyat vardı,hala da var,olmaya da devam edecek...
basyapıtmıs,zuhahahahahahaha
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-03-2010, Saat:03:14 AM, Düzenleyen: taha yusuf.
Kıdemli Üye
bu kitabi okumaya baslamistim ama 20 sayfa sonra biraktim hiç birsey anlamadim çünkü gülücük iyikide birakmisim yazdiklarini bilmiyordum Yusuf ögrenmis oldum gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
รüгüռժü
Konu silinmediği için yazmak istedim. Ne bu kitapta ne yazdığı diğer kitaplarda hüsnü kabul görecek şatafatta ve belağatta ifadeler yoktur. Eğer tasvirlerde çirkefin , pisliğin, zinanın tasvirini yapmasaydı adı sanat olmazdı.
Ayrıca ben Nobel ödülü verecek olsam, müslümanların ahlakını bozacak kalitede ve osmanlıyı bilinçaltından rencide edecek seviyede kitap yazan bu bilmem neyi kendi safıma alıp daha iyi kullanmak için - sözümona ödülü- ona verirdim.
Ödülü vererek bu gibileri ayyuka çıkarırdımki ardından gelen soysuzlar, intisab edecek soy bulamadıkları zaman buna uysunlar örnek alsınlar.
Malesef ne Allah c.c. kahretsin diyebiliyorum, nede bu gibilere ıslah etsin diyebiliyorum.

Yusuf hakkını helal et ama bu kadar öfkelenme ki adam istediğini elde edemesin. Adamın zaten konu açma sebebi eğlenmek. Yoksa islami forum denen yerde böyle bi topiği neden açsın. Bu gibilere kızmadan hakkettiği gibi oyuncak muamelesi yap ve seviyeni koruyarak oyna. Olmadı çağır bizi bizde gelip oynayalım. Bu gibilerin şerefi, haysiyeti, soyu, kişiliği oyuncak gibidir gülücük
Kimin eline geçerse o oynar.

Bilmeyerek bunu yapanı tenzih ederim tabi
Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-11-2010, Saat:04:11 AM, Düzenleyen: mathamara.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.