Ey Dünya!
Hayatımı bir sepete sığdırmak istiyorum.O sepetin içine somut malzemeleri koymak ayrı bir konudur ama ben akıl,kalp ve ruhumu satın alıp,bana ahkam kesen etmenlerle meşgulüm.Çünkü en çok zararı onlarda gördüm...Şimdi ise onları terkediyorum:
1-) Beni duygulara çağırma!
Baktın ki,ben de hüzün ayarsız,duygular karmaşık,mecazi hisler çok;o zaman yükle yükleyebildiğin kadar sırtıma...Ben Terk-i Dünya der iken,sen de yalnız kal koca çıkmazlarda...''His mantığın tahtında ahkam kestikçe'' bana şahlanış yok.Ağlamam günahlarımdan,hüznüm ayarından,icraatim aksiyonumdan ayrılmayacak.Beni duygulara çağırma,zira çok zaman öldürdüm...
2-) Beni ülfete çağırma!
Baktın ki bu gençtir,çabuk sıkılır;o zaman kendine yeni planlar üret...Öyle bir cevher bulmuşum ki,bilemem kainata meydan okurken vakit bulabilir miyim sana?Her diriliş çağrısında ayrı bir ufukta gezerken ,ihtiyaçlara iştiyak ederken,hergün yepyeni bir mü'min olarak sehere selamlar ederken;bilemiyorum sana vakit ayırabilir miyim?Beni ülfete çağırma,zira çok zaman öldürdüm...
3-) Beni malayani işlere davet etme!
Baktın ki ''ruhum desteksiz'' kalmış,hal böyle iken boş muhabbet ve uğraşlara katılmak kolaydır;şimdi terket bu eğilimi...Yola adımlarımı atarken durak bildiğim o boş köşeler;hepinizi azad ettim.Kaç saattir giden hesabını dahi yapamadım ama;sabrım sükut,dinlenmem 'cevherlerim',durağım nasihatler,ışığım karanlığa meydan okuyan hazinelerdir...Beni boş işlere davet etme,zira çok zaman öldürdüm...
Ey içine kendimi hapsettiğim Küre!
Ben seni sürdükçe ahiretim olacağından;bana ona,buna fayda getirmeyen tüm şeyleri terk ediyorum bundan sonra...Zira çok zararını gördüm...
''' Beni Dünyaya Çağırma! * '''
* Üstadın ifadesidir.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
![[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]](http://img147.imageshack.us/img147/9978/9qfd91186dd20fz6.gif)