You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ben Muhabbet Deyince..

Ben Muhabbet Deyince..

Ah Teslimiyet..!
Ben Muhabbet Deyince..
İhsan Atasoy’un Bediüzzaman’ın talebelerinin hayatlarını anlattığı kitapları okumaya devam ediyorum. “Bekir Berk’’ kitabında anlatıldığına göre Mustafa Çalışan bir gün Bekir Berk’e Muhabbet nedir, nasıl olmalıdır?’ diye sorar. Bekir Berk’in cevabı muhabbetin tarif ve tasvirine yönelik oldukça iyi bir hulasa teşkil ediyor:
 “Ben muhabbet deyince, bir annenin evladına beslediği duyguyu anlarım.’’
“Ben muhabbet deyince, bir babanın evlatlarına gösterdiği alakayı anlarım.’’
“Ben muhabbet deyince, tavuğun civcivleri üzerine kanat germesini anlarım. Ben, kurtların, aslanların yavrularını şefkatle beslemelerini, dişleriyle enselerinden yakalayıp şefkatle yuvalarına götürmelerini hatırlarım.’’
“Ben muhabbet deyince, yuvalarında kuşların yeni doğan yavrularının ağzına yem vermelerini hatırlarım.’’
“Ben muhabbet deyince, her şeyden önce İki Cihan Güneşi’nin (asm) ashabına gösterdiği sevgiyi hatırlarım.’’
“Ben muhabbet deyince, velilerin, mücedditlerin, mehdilerin cemaatlerini dalaletten, cehenneme düşmekten kurtarmak için sarf ettikleri hizmeti hatırlarım.’’
“Muhabbet, garazsız, Allah için sevmektir.’’
“Muhabbet, Allah için müdafaa etmektir.’’
“Muhabbet, Allah için yardım etmektir. Gariplere, yetimlere, kuvvetten kesilmiş ihtiyarlara, eli ayağı tutmayanlara gösterilen alaka olarak bilirim muhabbeti.’’
“Ben muhabbet deyince, hepsinin üstünde ve başında Cenab-ı Hakk’ın, bu kadar kusurlara, isyanlara, deccallara, tağutlara ve onlara tabi olanlara rağmen kainatı, tövbeye gelirler diye hâlâ helak etmemesinin hikmetini anlarım.’’ 

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Ben Muhabbet Deyince..
ALLAH razı olsun
Ne iş yapıyorsun dedi. ''HAMAL''ım dedim. güldü.. yani elimden tutmasını bilenin yüreğini taşırım dedim. sustu...BiRDüNYaUMuT
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.