--merhaba hemşerim... nasılsın... adın nedir ???
-- selamün aleyküm... ben iyiyim de sen birazdan iyi olmayacaksın çünkü ben azrailim
der yolcu... bunun üzerine şoför adamın kendisiyle dalga geçtiğini zanneder ve şöyle der...
--sana iyilik ettik arabamıza aldık, sen benle dalga geçiyorsun,, böyle azrailmi olur
--sen azraili daha önce gördün mü?? beni neyle karşılaştırıyorsun
der yolcu... bunun üzerine arkada oturan adam...
--benim azrail olduğumu sana kanıtlamamı ister misin?? diyince şoför
-- evet ispatla bakalım
der... bunun üzerine yolcu
-- ilerde bir adam göreceksin... otostop çekiyor olacak onu arabana al ... der. gerçektende yaklaşık 1 km ilerde şoför otostop çeken birisini görür ve arabasına alır... 2. otostopçu ön koltuğa oturur... ve şoföre derki
--abicim sağol... bir saattir burdayım kimse almadı beni arabasına. benim adım ahmet ... der
şoförde yolcuya...
--ya hemşerim senden önce şu arkada oturan adamı aldım arabama ben azrailim diyip duruyor benimle kafa buluyor ... der. bunun üzerine 2. otostopçu arkaya döner , bakar ve der ki;
--abicim arkada kimse yokki!!!
şoför şok olur ve
--nasıl kimse yok, görmüyor musun koskoca adamı ... der
bunun üzerine 2. otostopçu..
--abi arkada kimse yokki göreyim... sen gündüz vaktiyle içtin mi... içtiysen beni köşede indir de sen şimdi kaza falan yaparsın... der.bunun üzerine arkada oturan adam şöyle söyler...
--gördün mü bak. o adam beni ne görür ne duyar ne hisseder. çünkü ben senin için geldim...
bu laflar üzerine şoförün beti benzi atar, dizlerinin bağı çözülür... 2. otostopçu
--abi ne oldu.. bembeyaz oldun... bi terslik mi var .... der
bu laftan sonra arkada oturan adam şoföre...
--hadi bakalım şurda arabayı sağa çek. ALLAH ' ın sevgili kulusun... 2 rekat namaz kıl, sonra vakit gelecek senin canını alacağım ... der
bunun üzerine şoför...
--gerçekten mi... benim canımı alma ne olur... yalvarırım der
-- kusura bakma ama benim işim bu... hadi vakit geçmeden 2 rekat namaz kılda cennetin garanti olsun...
bu konuşma üzerine şoför arabayı sağa çeker , arabadan iner ve yolun kenarında gözyaşları içinde namaza hazırlanır... peki ondan sonra ne mi oldu...
adam namaza hazırlanırken diğer 2 kişi arabayı alıp kaçarlar ve namaza hazırlanan şoför arkalarından bakakalır...
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)