Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr. Rahmi Yaran'a, Prof.Dr.Bilal Aybakan'a ve Prof.Dr.Kemal Yıldız'a,
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr.Ahmet Yaman'a ve aynı bölümün başkanı olan Prof.Dr.Orhan Çeker'e,
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Hüseyin Esen'e,
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr.Osman Şahin'e,
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.H.İbrahim Acar'a sorularımla ilgilendikleri için teşekkür ediyorum.Elbette isterdim ki sorumlarımla daha özel ilgilenilsin.Ama ne kadar müsait zamanları oluyor bilemem.
Özellikle teşekkür etmek istediğim birisi var.Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı araştırma görevlisi Abdullah KOÇDOĞAN'a özel olarak teşekkür ediyorum.Sorularımla en çok ilgilenen akademisyen sayın Koçdoğan oldu.Dipnottaki orijinal metine kadar indik ve başka kaynaklardan sırf benim için konuyu araştırdı.Konuyla ilgili yorumunu söyledi.
Ayrıca özel olarak teşekkür etmek istediğim başka bir isim daha var.M.Beşir Eryarsoy'a da özel olarak teşekkür ediyorum.Çünkü ne zaman bir meseleyi kendisine mailden sorsam aynı gün geri dönüş yapıyor.Nevevi Müslim Şerhini kendisi tercüme ettiği için ona kitapla ilgili soru sormuştum.Hanbeli Mezhebindeki bu bilgi yanlış değil mi dediğimde hemen Hanbeli fıkıh kitabına bakıp evet haklısınız;ama müellif Nevevi dahi o ayrıntıya girmediği için benim onu belirtmem beklenemez dedi.Aynı şekilde başka bir mailde bu cümle kurgusu Türkçe açısından yanlış değil mi dediğimde,ben motomot tercümeyi kullanıyorum demişti.Yine başka bir mailde Vehbe Zuhayli İslam Fıkhı Ansiklopedisindeki Maliki Mezhebinde çelişen iki bilgiyi sorduğumda yine hemen kendi yorumunu da katarak geri dönüş yaptı.Oysaki o cildi sayın Eryarsoy tercüme etmemişti.Ama yine de ilgilendi.
Yani ben Beşir Hoca kadar kitabına sahip çıkan birisini görmedim.Kitaplarıyla ilgili ne sorarsam sorayım dönüş yapıyor.Kendisinin tercüme etmediği kitaplarla ilgili de sorsam yine dönüş yapıyor.Kendisinden Allah razı olsun.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Faruk Beşer Hocaya da teşekkür ediyorum.Çünkü Kadınlara Özel İlmihal adlı eserinde yatsının müstehap vakitlerini yanlış yazmıştı.Bunu maille bildirdiğimde hemen geri dönüş yapıp yeni baskılarda düzelteceğini söyledi.
Yalova Üniversiyesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ebubekir Sifil'e Modern Fetvalar Çağdaş Hurafeler kitabıyla ilgili mail attım.Kitapta bir hadisi yanlış yazmıştı.Sabah yazacağı yerde akşam yazmıştı.Başkaları kitabı okurken hadisi yanlış öğrenmesinler istedim.Kendisine mail attım;ama geri dönüş yapan olmadı.Kitabı yazıp, sonra sahip çıkmamak olmaz değil mi Ebubekir Hocam.Belki de hadis yeni baskıda düzeltilecek;ama bana maille bunu bildirmeye gerek görmediniz.Canınız sağ olsun,Allah ilminizi artırsın ne diyeyim başka.
Süleyman Kösmene'yi daha önce yazmıştım.Tekrar yazmaya gerek görmüyorum.
Diyorum ki kitaplarına ve yazılarına sahip çıkan hocalardan Allah razı olsun.