You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

BAYKAL'DAN '6 AYLIK' ESPRİSİ

Im Not NormaL
İnönü resimlerinin yer aldığı paralar polemik konusu oldu. CHP lideri Baykal, Erdoğan'a esprili bir dille yanıt verdi.

İsmet İnönü resimli paralar AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getirdi. Baykal paralarla ilgili o dönemin yönetimine ilişkin bir savunma yapmaktan kaçındı. Suçlamayı kendi üstüne aldı.

Baykal'a göre Erdoğan'ın tek derdi Baykal ve CHP. Her kötü olayı kendilerine bağlayan Erdoğan'a tepkili. Baykal bu durumu esprili bir dille getiriyor. Baykal: Daha altı aylıktım

CHP lideri ile sohbet eden Sabah'tan Muharrem Sarıkaya, köşesinde Baykal'ın İnönülü paralar için nasıl bir savunma yaptığını yazıyor:

(...) CHP lideri DenizBaykal, sohbete Başbakan Erdoğan'ın, "AtatürkölünceCHPresminiparadanattı" suçlamasıyla başladı.
Espri dolu ses tonuyla yanıtını verdi:
"AslındaKızılderilileridebenkatletmişim;Kennedy'ninölümündedesorumluymuşum.Bunlarıöğrenmeyebaşladım..."
Bir cümleyle konuyu kapattı:
"Benerkenyürüdümamabugünbanasuçlamagetirdiğiotarihtebenhalaemekliyordum;altıaylıktımyürümeyebilebaşlamamıştım..."

Baykal 301. madde için de sert bir muhalefet yapacağının sinyalini veriyor. Görünen o ki hükümete karşı 301. madde değişikliğiyle ilgili muhalefette MHP ile yarışa girecekler. CHP lideri bunun işaretini Sarıkaya'ya veriyor:

"Değişiklik,devletkurumlarıarasındadamütalaaedilmemiş.Bizdedışarınınbaskısıylakanunçıkarmayıuygungörmüyoruz,gereğiniensertşekildeyapacağız
La ilahe illallah
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.